17.08.2020
Redakce

Dynamo se v pátém utkání střetne s brněnskou Kometou

Na pardubické Dynamo v úterý čeká poslední domácí zápas v základní skupině Generali Česká Cupu. Od 18 hodin se utká s brněnskou Kometou, kterou v úvodním duelu skupiny C porazilo 2:0. Brňanům se zatím vůbec nedaří, nedokázala ani jeden zápas vyhrát a během čtyř zápasů dali jen čtyři góly.

Pardubice odehrály v minulém týdnu dva velmi náročné zápasy proti rivalovi z Hradce Králové. Ani jeden zápas bohužel neskončil vítězně, přesto byl hlavní trenér Milan Razým s výkony spokojen.

„Byly to bitvy, jak se patří. V prvním zápase, si dovolím říct, že jsme byli lepším týmem, ale bohužel se nám nepodařilo vstřelit branku. Ve druhém zápase se nám podařilo vstřelit pět branek na hřišti soupeře, což je pozitivní. Využili jsme dvě přesilové hry, jeden gól jsme dali při oslabení, ale na druhé straně jsme zase pětkrát inkasovali,“ ohlédl se kouč za duely s Mountfieldem.

A připomněl, že ve čtvrteční přestřelce musel poslat do branky Vojtěcha Nečase: "Nemohli jsme použít ani jednoho z gólmanů, takže dostal příležitost juniorský gólman. Bylo toho na Nečiho asi moc, ale zase to byla pro něj dobrá zkušenost. Ten týden hodnotíme pozitivně i přesto, že jsme uhráli jen jeden bod."

Na Pardubice čeká ve skupinové fázi Generali Česká Cupu poslední utkání v enteria areně, kde se utká s Brnem, kterému se zatím vůbec nedaří. V případě výhry by se Pardubice přiblížily k postupu do další fáze. „Připravujeme se na to jako na všechny předešlé zápasy. Odehráli jsme je ve velmi dobrém stylu, nicméně teď máme doma Kometu a bylo by samozřejmě bonusem postoupit do dalších bojů, takže cesta vede přes vítězství nad Kometou,“ říká Milan Razým.

V minulém utkání se dařilo zejména druhé formaci, když Jan Mandát vstřelil 2 góly, a také Radoslavu Tyborovi, který se trefil dokonce třikrát.

Sestava HC Dynamo Pardubice z minulého utkání:

Nečas (Borovička) – Vála, Nakládal, Mikuš, Holland, Kolář, Hrádek, Bučko – Blümel, Kousal, Tybor – Mandát , Poulíček, Svačina – Kusý, Claireaux, Paulovič – Rohlík, Zeman, Machala.

Kometa zůstává bez bodu!

Na Brno čekají v enteria areně velmi nabuzené Pardubice. Kometa po čtyřech prohrách už naopak definitivně ztratila šanci na postup do vyřazovacích bojů. Navíc vstřelila celkem jen čtyři góly, oproti tomu třináct dostala.

V minulém utkání v Olomouci se dvakrát trefila nová posila Peter Schneider, na body to ale nestačilo. Svoji nespokojenost vyjádřil po prohraném utkání s Morou v poměru 2:5 také asistent trenéra Jiří Horáček.

Bohužel jsme prohráli. Hra nebyla z naší strany optimální. Máme na čem pracovat, ale máme na to ještě spoustu času. Je třeba se zaměřit na určité situace, které je třeba zlepšovat,“ uvedl po utkání.

Sestava HC Kometa Brno z minulého utkání:

Vejmelka (25. Klimeš) – Pyrochta, Freibergs, Mikyska, Němec, Bartejs, Zábranský, Gulaši – Zaťovič, Holík, Mueller – Vincour, Rákos, Schneider – Horký, Střondala, Šoustal – Kunc, Kusko, Kratochvíl.