včera
Redakce

Dynamo se v dalším zápase představí na ledě Vítkovic

Pardubické hokejisty čeká v pátek 27. září další zápas na ledě soupeře. Dynamo se vydá do Ostravy, kde se od 17:30 utká s Vítkovicemi. Bitva tradičních soupeřů je zároveň soubojem druhého a třetího týmu tabulky, oba navíc mají stejný bodový zisk.

Dynamo v úterý porazilo Mladou Boleslav 5:2 a po prohře v Českých Budějovicích se vrátilo zpátky na vítěznou vlnu. Pomohl k tomu skvělý vstup do utkání, kdy se Pardubičtí bleskově dostali do dvoubrankového vedení. Bruslaři sice dokázali ve druhé části vyrovnat, ale Dynamo si ihned vzalo vedení zpět a následně náskok už jen navyšovalo.

„Náš cíl byl vstoupit do zápasu a hned ukázat, kdo je tady doma,“ říkal po utkání Libor Hájek, který se zároveň poprvé v sezoně střelecky prosadil. „Kauly tám nádherně clonil a gólman díky tomu nic neviděl,“ okomentoval svou trefu.


Výraznou měrou se na vítězství podílel obránce Peter Čerešňák, který vstřelil rozhodující gól a přidal k němu i tři asistence. Čero s Kaulym jsou zatím nejproduktivnějšími hráči Dynama s pěti kanadskými body.

Dynamo tak má po čtyřech zápasech na kontě devět bodů a v tabulce je třetí. Stejný počet nasbíral také náš příští soupeř. Druhé Vítkovice zatím bodovaly v každém zápase. V prvním kole sice nestačily v prodloužení na Plzeň (2:3), ale poté porazily Liberec (4:2), rozdrtily Olomouc (7:1) a v úterý v moravskoslezském derby přetlačily Třinec 2:1 v prodloužení.

Skvělý start do sezony zažívá útočník Marek Kalus, který je se 6 kanadskými body (2+4) aktuálně nejproduktivnějším extraligovým hráčem. V brance Vítkovice drží Lukáš Klimeš, který zatím odchytal všechny zápasy a jeho úspěšnost zákroků přesahuje 95 procent.

Utkání, které slibuje zajímavou podívanou, můžete sledovat v pátek 27. září od 17:30 na O2 TV Sport.