17.10.2021
Redakce

Dynamo s největším zastoupením na kempu reprezentace U18! Trenér Petr povolal čtyři Pardubáky

Pardubice budou mít na nadcházejícím srazu reprezentace U18 největší zastoupení z extraligy. Kouč Jakub Petr společně s realizačním týmem povolal hned čtyři mladíky Dynama. Na kempu v Porubě se budou hlásit obránci Tomáš Hebek s Jakubem Koudelkou a útočníci František Formánek s Dominikem Pavlatou.

Dvoudenní přípravný kemp začne v pondělí 18.10. dopoledne srazem na zimním stadionu v Ostravě – Porubě, konec je pak naplánován na druhý den odpoledne. Hráče, kteří se dostali do výběru, čeká náročný program. Během dvou dnů se podívají čtyřikrát na led, součástí je rovněž suchá příprava, chybět ale nebude ani video.

Příznivce Pardubic může těšit především to, že se Dynamo může pyšnit největším počtem zástupců z extraligových mužstev. Na kemp reprezentační osmnáctky se vůbec poprvé podívá obránce Tomáš Hebek, doplní ho Jakub Koudelka, jenž figuroval už v předešlých nominacích.

Z forvardů pak do Poruby zamíří Dominik Pavlata a velký talent František Formánek, kteří zasáhli i do nedávného sledu tří utkání proti Rusku, v nichž oba vstřelili po jedné brance.

Druhý jmenovaný je z nominované čtveřice nejzkušenějším, už v šestnácti letech okusil náročnost seniorské extraligy a na srazy reprezentace jezdí pravidelně. „Na kemp se vždycky těším, posune mě to zase o krok dál. Jsem rád, že se nás tam objevuje čím dál víc z Pardubic. Připraví nás na další srazy, které budeme mít. Ty jsou pak důležité, protože se z nich vybírá na vrcholné akce,“ poukazuje na důležitost srazu František Formánek.


Kompletní nominace na kemp:

Brankáři:
Denis Irgl (Vítkovice), Michael Schnattinger (Kometa Brno).

Obránci:
Šimon Němec (Mladá Boleslav), František David (Sparta Praha), Tomáš Hebek, Jakub Koudelka (oba Pardubice), František Němec (Kometa Brno), Jakub Hrdlička (Slavia Praha).

Útočníci:
Adam Dvořák, Marek Soukup (oba Plzeň), Matěj Kozlík (Třinec), Lukáš Kalný, David Senčák (oba Sparta Praha), František Formánek, Dominik Pavlata (oba Pardubice), Eduard Šalé (Kometa Brno), Ondřej Becher (Havířov).

Realizační tým:
Manažer: Petr Studnička
Hlavní trenér: Jakub Petr
Asistenti trenéra: Radim Skuhrovec a Darek Stránský
Trenér brankářů: Martin Falter
Lékař: MUDr. Jiří Demel
Kustod: Jiří Šrámek


Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej