20.04.2020
Redakce

Dynamo porazilo karlovarskou Energií, postupuje do semifinále EHL

Pardubice – I když byli Adam Čejka s Michalem Vaňkem považováni za favority, neměli to vůbec jednoduché. Souboj s Karlovými Vary byl do poslední chvíle napínavý. Gameři Dynama však nakonec nic neponechali náhodě. O postupu rozhodli už ve čtvrtém utkání, když druhý ze zástupců otáčel skóre.

Pardubičtí jakožto favorité vstoupili do čtvrtfinále hodně suverénně. Michal Vaněk alias Michal1996 hned v prvním zápase vyhrál vysokým rozdílem, Jakubovi Černovi v podstatě nedal šanci. To se změnilo v souboji druhém. V tom proti sobě nastoupili Adam Čejka a Jakub Bláha. Strhující bitva nakonec dopadla lépe pro tým Karlových Varů, který vyhrál těsně o jednu branku.

Následoval souboj celé čtveřice, ve kterém jde především o sehranost a komunikaci. I přesto, že hráči Dynama nebyli ve stejné místnosti, tento klíčový zápas zvládli. Naopak Západočechům nezbývalo nic jiného než doufat ve vyrovnání.

To se nestalo. Michal Vaněk ve čtvrtém měření sil od začátku s Jakubem Bláhou prohrával, což se ale změnilo zhruba v polovině hry. V tu chvíli pardubický zástupce předvedl stíhací jízdu a utkání otočil na svoji stranu, čímž Dynamu zajistil postup do semifinále.

V semifinále se Pardubičtí postaví proti jednomu z dvojice Kladno a Třinec. O soupeři se však rozhodne až příští sobotu. Boje o semifinále budou opět vysílány na twitch kanále Esport hokejové ligy.