03.11.2021
Klub

Dynamo dostalo vyjádření k trenérské výzvě ve Vítkovicích

Pardubický klub se obrátil po utkání s HC VÍTKOVICE RIDERA na komisi rozhodčích ohledně věci zamítnutí trenérské výzvy v čase 6:38 a následného uznání gólu soupeře. Dle vyjádření komise rozhodčích neměla být branka Vítkovic uznána.

Vyjádření komise rozhodčích na podnět po utkání s Vítkovicemi: Bránící hráč č. 29 se dostane do kontaktu s útočícím hráčem č. 11, který je jím do brankoviště lehce přistrčen. Útočící hráč se dostane do kontaktu s brankářem v brankovišti i přesto, že se kontaktu snaží zabránit. Z větší části je kontakt s brankářem ale způsoben útočícím hráčem při jeho vjetí do brankoviště a následné snaze brankoviště opustit. O tom, že ke kontaktu s brankářem došlo v brankovišti a že tento kontakt měl přímý vliv na možnost brankáře zakročit nemůže být sporu a tento fakt ,také nebyl předmětem zkoumání. Bylo vyhodnocováno, jakou roli hrálo přistrčení bránícího hráče na kontakt útočícího hráče s brankářem. Míra "provinění" bránícího hráče však není taková, aby na základě kontaktu takovéhoto typu byl dosažený gól uznán. Situace je velmi složitá na vyhodnocení a z pohledu rozhodčích hraniční, výsledkem zkoumání mělo být následné neuznání gólu vstřeleného útočícím týmem.

Opatření komise rozhodčích: Situace trenérské výzvy zařazena do videobanky se správným přesným řešením a s rozhodčími projednána.