21.07.2021
Redakce

Dynamo Pardubice opět v zápase pod širým nebem!

Pardubičtí hokejisté budou hrát po deseti letech opět pod širým nebem! Dynamo se totiž stalo účastníkem D+D REAL Winter Hockey Games, v rámci kterého se ve čtvrtek 9. prosince od 18:00 utká s Rytíři Kladno.

D+D REAL Winter Hockey Games má se svým programem a rozpočtem ambicí být největší akcí svého druhu v dějinách českého hokeje. Návštěvníky čeká celkem pět dní hokejové zábavy, akce startuje v úterý 7. 12. dnem hokejových juniorů, ve středu je na programu utkání fotbalových legend.

Čtvrteční program zajímá pardubické fanoušky jistě nejvíce, po univerzitním a ženském hokeji se proti sobě od 18:00 postaví pardubické Dynamo a Rytíři Kladno. Pátek bude patřit zápasu Chance ligy Vrchlabí – Vsetín spolu se zápasem legend hokeje a program bude zakončen v sobotu duelem parahokejistů a soubojem Mountfieldu HK a Sparty Praha.


Spolu se Vsetínem jsou nováčkem o rok posunuté akce Pardubice. „Oba kluby patří k těm nejambicióznějším ve svých soutěžích, navíc mají za zády početné tábory oddaných fanoušků. Pardubice jsou tradiční extraligovou baštou, která dala hokejovému světu skvělé hokejisty. Vsetín je zase někdejším šestinásobným extraligovým mistrem, který by se chtěl výhledově do nejvyšší soutěže vrátit. Je to logická volba,“ říká Jaromír Jágr, který z pozice spoluorganizátora D+D REAL Winter Hockey Games stojí za výběrem všech týmů a hokejových programových prvků.

Dynamo Pardubice se představí ve Špindlerově Mlýně ve čtvrtek 9. prosince od 18 hodin právě v souboji s Jágrovým Kladnem. „Ta příležitost, která se po postupu Kladna naskytla, tedy zúčastnit se her ve Špindlerově Mlýně, je jedinečná a my jsme ji neváhali využít. Bude to výborná zkušenost pro celý klub a zážitek pro hráče i fanoušky. Souboj proti týmu s Jardou Jágrem pod širým nebem jsme si nemohli nechat ujít. Navíc je to nejprestižnější akce v regionu, kde sídlí D+D REAL, a zároveň také jedna z nejvýznamnějších sportovně společenských událostí v Česku. Bude to skvělá propagace hokeje,“ neskrývá nadšení majitel pardubického Dynama Petr Dědek.

Pardubický klub uspořádal rekordní zápas pod širým nebem 2. 1. 2011, kdy v zápase s Kometou Brno překonal návštěvou 17 140 diváků rekord v návštěvnosti na zápas samostatné české soutěže. „Tenkrát to byl domácí zápas před obrovským množstvím diváků. Teď budeme hosty v kulisách Krkonoš s komornějším hledištěm. Kombinace horského prostředí a hokeje slibuje výjimečnou atmosféru,“ říká Petr Dědek.

Novinkou D+D REAL Winter Hockey Games je i nesoutěžní hokejový program. Dojednána je účast ženského týmu. Počítá se také s univerzitním hokejem a juniorskými týmy. Asi největší raritou budou ovšem bývalí fotbaloví reprezentanti na bruslích. Jeden ze čtyř českých vítězů Ligy mistrů Vladimír Šmicer vyslyšel výzvu Jaromíra Jágra, aby si sestavil svůj tým fotbalových legend a v rámci nadačního dne sehrál hokejový zápas proti amatérským hráčům.

Vstupenky s přednostním právem pro permanentkáře Dynama

Vstupenky se prodávají na webu www.winterhockeygames.cz. Nejlevnější vstupenky na dny, kdy diváci uvidí soutěžní zápasy, začínají na 990 Kč, přičemž platí to, že na jeden nákup lze pořídit maximálně 10 ks vstupenek. Úvodní den celých her je pro všechny diváky zdarma a pro druhý hrací den, tedy středu 8. prosince, kdy se představí na bruslích např. fotbalové legendy, je cena stanovena od 290 Kč.

Pro všechny své permanentkáře má pardubický klub jednu speciální výhodu: od této středy do pondělí 26. 7. do 23:59 budou mít výsadní právo na zakoupení vstupenky. Informace k možnosti nákupu budou rozeslány emailem.