26.10.2020
Redakce

Dvakrát denně led, posilovna a běhy. Jak vypadalo polské soustředění Dynama?

Hokejisté pardubického Dynama strávili uplynulé čtyři dny v polské Svídnici, kam odcestovali na krátké soustředění. V Polsku je totiž možné, aby se profesionální kluby připravovaly ve vnitřních prostorech. O tom, jaký měli naši hráči program a co všechno v Polsku dělali nám řekl více asistent trenéra Michal Mikeska.

Každé ráno začínalo v Polsku rozcvičkou. Hráči byli rozdělení na dvě skupiny, když každou z nich tvořily tři pětky. Jedna skupina po rozcvičce pak absolvovala suchou přípravu.

„Posilovnu nebo nějaké běhy, zkrátka cvičení, která má v gesci náš kondiční trenér Petr Mocek,“ objasnil mistr extraligy s Dynamem Michal Mikeska. Druhá skupina šla mezitím na led. Po skončení tréninkové dávky se skupiny vyměnily. Dopoledne tak každá skupina absolvovala led i suchou přípravu.

Po obědě a odpočinku začala odpolední fáze, která se sestávala ze společného tréninku na ledě.

„Odpoledne jsme po půlhodinovém zapracování šli komplet celý tým na led. Proběhla zahajovací cvičení, a pak se hrál zápas – tři lajny na tři lajny. Po skončení odpoledního ledu byl ještě výběh,“ popsal každodenní dril Mikeska.

Na svídnickém ledě se připravují také místní curleři. Na ledové ploše se tak nacházely terče na curling. „Nevadilo nám to, protože ty terče byly přesně v místech, odkud jsou výhodné pozice na střelu. Používali jsme je jako orientační body – kam si najíždět a odkud zakončovat,“ uvedl bývalý pardubický útočník.

V Polsku, podobně jako u nás, postupně přitvrzují v opatřeních proti koronaviru.

„Do města jsme chodili pravidelně, měli jsme tu pěkné počasí. První den tu ještě byly otevřené restaurace, tak se dalo jít na kafe nebo na večeři. Poté už ale bylo skoro všechno zavřené, stejně jako u nás tu však fungují výdejní okénka,“ dodal k polskému soustředění Michal Mikeska.