23.03.2019
Tisková zpráva Českého hokeje

Duel Energie s Dynamem otestuje trenérskou výzvu

PRAHA — Vzhledem k rozhodnutému stavu skupiny o umístění a se souhlasem obou klubů proběhne při nedělním utkání HC Energie Karlovy Vary – HC Dynamo Pardubice testování tzv. Trenérské výzvy.

„Coach Challenge“ budou moci trenéři využít v případech, kdy bude řešeno, zda vstřelené brance nepředcházelo nedovolené bránění brankáři nebo zda se hráč nenacházel v brankovišti a svým postavením nebránil brankáři ve hře, zda útočící hráč nebyl do brankoviště natlačen nebo zda nedošlo mezi útočícím hráčem a brankářem ke kontaktu, který by bránil brankáři ve hře nebo k přípravě na zákrok.

Nad rámec uvedených situací, které jsou popsány v Pravidlech ledního hokeje, bylo s kluby domluveno, že v nedělním utkání bude systém – kvůli testování bezdrátového spojení a přenosu obrazu – použit při prvních dvou gólech, ať už budou dosaženy jakkoliv.

Využití Trenérské výzvy je mužstvo (hlavní trenér nebo trenérem určený hráč v poli) povinno oznámit během přerušení hry, které následuje bezprostředně po sporném momentu, s výjimkou situací, kdy mužstvo v předcházejícím průběhu utkání využilo oddechový čas nebo pokud si v průběhu utkání Trenérskou výzvu již vyžádalo a nevedla ke změně rozhodnutí učiněného rozhodčím na ledě.

Hlavní rozhodčí mohou rozhodnutí učiněné na ledě změnit pouze v případě, pokud je záznam situace průkazný a je z něj zřejmé, že původní rozhodnutí bylo chybné.