04.01.2021
Redakce

Druhý zápas, druhé vítězství! Dynamo v EHL porazilo Plzeň

Posledním neporaženým týmem v nové sezoně Enyaq Hockey League zůstává pardubické Dynamo! Naše trojice hráčů si v nedělním večerním utkání poradila s dosud neporaženým triem Plzně a po vítězství 4:1 si připsala na své konto další tři body. Díky tomu jich máme na svém kontě šest a s dalšími sedmi týmy se dělíme o první místo. Máme však jako jediní utkání k dobru.

Dynamo v prvním kole nového ročníku Enyaq Hockey League porazilo těsně Litvínov 3:2. Ve druhém kole pak došlo na odložení duelu s Olomoucí kvůli karanténě spojené s koronavirem COVID-19, a tak ke svému druhému utkání nastoupili hráči Dynama až v rámci třetího kola v duelu s Plzní.

Ta vyhrála oba své úvodní zápasy s Olomoucí a Vítkovicemi jasně 4:1, jednalo se tedy o duel zatím neporažených týmů. A lépe do něho vstoupili Plzeňští, když v bitvě jedniček porazil Domino našeho Michala "hcpce1996" Vaňka 6:4.

„Ze začátku zápasu jsem udělal tři školácké chyby, po kterých jsem pustil soupeře do tříbrankového náskoku, který se už těžko smazával. Zkoušel jsem dotahovat, ale po několika neproměněných šancích soupeř nakonec vyhrál," zhodnotil úvodní duel kapitán Dynama.

Jeho zaváhání ale ve zbylých dvou duelech jeden na jednoho napravili jeho spoluhráči v týmu. Nejprve si Jarin zastřílel s Philem93 a vyhrál jednoznačně 8:2. Možná klíčový zápas pak zvládl Adam "CallmePablo" Čejka, který v dramatickém střetnutí udolal Vajdice nejtěsnějším možným rozdílem 6:5.

„Do zápasů dva na dva jsme tak šli za příznivého stavu 2:1 pro nás. V těžkém zápase jsme s Jarinem porazili jejich dvojici Domin, Phil93 3:1, když jsme si výhru zajistili dvěma góly ve třetí třetině," popsal zisk rozhodujícího bodu Michal Vaněk.

V posledním střetnutí už za rozhodnutého stavu 3:1 na zápasy porazili Michal Vaněk s Adamem Čejkou plzeňskou dvojici Domin, Vajdic jasně 7:3 a konečné skóre duelu s Plzní tak bylo 4:1. Dynamo tedy zatím získalo plný počet šesti bodů a má skóre 7:3.

Další zápas čeká na naši trojici už ve čtvrtek 7. ledna a od 17:00 budete moci jejich souboj s Třincem sledovat živě na kanále Enyaq Hockey League na Twitchi (zde). Hráči však budou místo studiového zápasu hrát z domova a utkání se tak budou "pouze" streamovat.