17.11.2021
Redakce

Dres Dynama poprvé oblékne Tomáš Urban

Devatenáctiletého útočníka Tomáše Urbana čeká premiéra v pardubickém dresu. Kmenový hráč Dynama, kterého vedení přivedlo před sezonou a dosud hrál v Litoměřicích, se nyní připojil k týmu a vyhlíží svůj první start za A tým, nastoupí ale i za juniorku.

Tomáše Urbana přivedlo vedení Dynama už před začátkem sezony. „Byla to práce skautingu. Je hráčem, který má potenciál, je v reprezentaci do dvaceti let let. Uvidíme, jaký bude jeho přechod do seniorského hokeje,“ řekl k jeho angažování hlavní trenér A týmu Richard Král.

Urban dosud v letošní sezoně nastupoval v Chance lize za Litoměřice. Svými dobrými výkony v soutěži i reprezentaci do 20 let si řekl o premiéru v Dynamu. „Tomáš podává stabilní výkony v Litoměřicích, je to náš hráč a teď se vrátil z dvacítky, kde podle zpráv trenérů hrál také velice dobře. Chceme ho vyzkoušet, dát mu šanci v A týmu,“ vysvětluje kouč Dynama.

Jak dlouho v Pardubicích zůstane, Richard Král zatím neví. Také kvůli jeho možné nominaci na juniorské mistrovství světa. „Bude se připravovat na svůj první start v Tipsport extralize, také hrát za juniorku, a poté bude záležet na tom, jak bude vypadat na ledě a jaká vůbec bude situace. Jestli se vrátí zpět do Litoměřic, nebo tady s námi bude pokračovat. Ale určitě počítáme s tím, že nám 10. prosince odjíždí na MS dvacítek do Kanady a až se vrátí, tak uvidíme, co bude dál.“

Tomáš Urban, věkem stále ještě junior, odehrál v letošním ročníku Chance ligy 18 zápasů, v nichž si připsal 9 kanadských bodů za 2 góly a 7 asistencí. V Chance lize poprvé nastoupil už v sezoně 2019/20 za Sokolov, kam měl vyřízené střídavé starty z Kladna, působil také v zámoří. „Je to výborný bruslař, šikovný na puku a dokáže hrát systémově,“ řekl na jeho adresu Král.