25.11.2021
Redakce

Draft NHL? Čas ukáže, soustředím se na Dynamo, říká produktivní junior Štetka

Jedním z tahounů pardubické juniorky je útočník Pavol Štetka. Osmnáctiletý fyzicky velmi dobře vybavený hokejista byl nominován během reprezentační přestávky do slovenského mládežnického reprezentačního výběru a po pauze táhne Dynamo vstříc lepším pozicím v tabulce. Jeho výkonů si všimli i v zámoří, je jedním ze čtyř stovek kandidátů na draft 2022, které zveřejnila samotná NHL.

Před reprezentační přestávkou se pardubickým juniorům nedařilo. Po ní máte ve třech zápasech tři vítězství. Čím to je?
Nehráli jsme jako tým. Mně osobně, a věřím, že i týmu, reprezentační přestávka pomohla. Řekli jsme si, co je potřeba, začali jsme hrát a bojovat jako tým, pomáhat jeden druhému.

Vám se bodově povedlo prosadit ve všech třech duelech, proti Motoru jste dokonce nastřílel hattrick za sedm minut. Momentálně jste třetí nejproduktivnější hráč týmu. Jak se to poslouchá?
Mám patřit mezi lídry týmu, takže jsem rád, že jsem se v těchto pro nás důležitých zápasech bodově prosadil a mohl pomoci k výhrám. Poslouchá se to velmi dobře a doufám, že i nadále budu patřit k nejproduktivnějším hráčům týmu a z každého zápasu si budeme odvážet tři vítězné body.

Jaké jsou momentálně týmové cíle?
Cíle jsou jasné. Dostat se do play off a super by bylo, kdybychom vyhráli titul. Myslím si, že na to máme skvělý tým i partu.

Během reprezentační pauzy jste byl nominován do slovenské dvacítky a povedlo se vám skórovat. Jaké to bylo?
Nominace mě potěšila a byl jsem rád, že si mě trenéři vybrali. Turnaj jsem si užíval a plnil jsem to, co bylo třeba. Hrál jsem uvolněně a okořenil to gólem, i když jsem měl více šancí. Bylo fajn se potkat s krajany a pocta reprezentovat svou zem. Chtěl bych se dostat do finální nominace na mistrovství juniorů. Věřím si, ale uvidíme, jak se rozhodnou trenéři.

Nedávno vyšel přímo od NHL soupis téměř 400 možných kandidátů na draft 2022, ve kterém figurujete i vy. Jak to vnímáte?
Samozřejmě, že to registruji. Momentálně se ale soustředím na Dynamo a až čas ukáže.

Foto: Martin Voltr