03.12.2020
Redakce

Doufáme, že Pardubice budou opět rozdávat hokejovou radost, říká šéf společnosti Autocentrum BARTH

Spojení Dynama Pardubice a Autocentrum BARTH trvá už déle než pět let. Za tu dobu se největší prodejce vozů Volkswagen v České republice zařadil mezi významné partnery našeho hokeje. "Využívám hokej i jako možnost potkat se s přáteli nebo obchodními partnery v neformálním prostředí," řekl v našem rozhovoru předseda představenstva a výkonný ředitel společnosti Autocentrum BARTH Michal Burkoň.

Autocentrum BARTH je už dlouhé roky významným partnerem pardubického hokeje. Kdy začala spolupráce s klubem a jak tuto dobu hodnotíte?

Sleduji pardubický hokej již opravdu dlouho. Klub s velkým jménem a historicky dobrými sportovními výsledky mě zaujal ještě dříve něž se naskytla možnost vstoupit do vzájemné spolupráce. Partnerství jako takové započalo v sezóně 2015/2016. Spolupráci hodnotím bezproblémově. Pro skupinu BARTH je pozitivní být součástí hokejového týmu, který svým zásahem spadá daleko mimo pardubický region.Pardubice mají od letošního sezony nového majoritního akcionáře.

Co říkáte na jeho ambice a co očekáváte od nových pořádků v klubu?

Jsme za tuto změnu rádi a stejně jako fanoušci, očekáváme, že se Pardubice vrátí do bojů o přední příčky v tabulce. Je pravda, že poslední sezóny pro nás byly po sportovní stránce spíše utrpením, a tak doufáme, že Dynamo nejen nám, ale všem fanouškům, bude zase dělat radost. Samozřejmě s tím souvisí i ekonomická stabilizace klubu, která je důležitá pro naši vzájemnou spolupráci.


Michal Burkoň, předseda představenstva a výkonný ředitel společnosti Autocentrum BARTH

Jak často vám dovolí váš nabitý harmonogram navštívit zápasy Dynama?

Snažím se chodit na co nejvíce zápasů, i když se musím přiznat, že ve chvílích zápasového trápení jsem občas zvolil jiný program. Využívám hokej i jako možnost potkat se s přáteli nebo obchodními partnery v neformálním prostředí.

Mohl byste přiblížit, jak jste společnost Autocentrum BARTH vybudovali až do současné pozice (Společnost BARTH je druhým rokem po sobě největším prodejcem vozů Volkswagen v České republice)?

To je pravda, dva roky po sobě se nám podařilo být největším prodejcem vozů Volkswagen v České republice, což je pro nás obrovský úspěch a patří za něj velký dík všem, kteří se na něm podíleli. Společnost Autocentrum BARTH je na trhu už více jak 20 let. Začínal jsem jako malý prodejce vozů ŠKODA a jelikož se nám dařilo, postupně začaly přibývat další značky. Aktuálně zastupujeme osm značek v nových a moderních showroomech v Pardubicích a Hradci Králové a prodáme okolo 7 tisíc vozů za rok. Jelikož se nezajímám pouze o prodej vozů, rozrostla se skupina BARTH během několika let také o prodej a servis motocyklů a půjčovnu obytných vozů. Zapomenout samozřejmě nesmím ani na naši Reklamku, která v podstatě byla na startu mého podnikání.


Půjčovna obytných vozů skupiny BARTH.

V současné době je moderní pořídit si vůz na operativní leasing. Jak u Vás tato služba (BARTH Operák) funguje?

Ano, pořízení vozu na operativní leasing, tedy na BARTH Operák, je čím dál více oblíbené nejen u firemních, ale také u běžných zákazníků. Jedná se o jednoduché pořízení vozu na určitou dobu a Vámi zvolený nájezd kilometrů. Nepotřebujete disponovat velkou finanční hotovostí, ale platíte pouze předem stanovenou měsíční splátku, v které je obsaženo kompletní pojištění vozu, údržba a servisní náklady nebo třeba poplatky. Vy se tak nemusíte o nic starat. Po skončení doby nájmu vůz jednoduše vrátíte a můžete si vybrat nový. BARTH Operák již u nás vyzkoušely stovky spokojených zákazníků.

Jaké jsou další plány vaší společnosti do nejbližší budoucnosti a narušila je současná epidemiologická situace?

V současné době se špatně něco plánuje, protože epidemiologická situace samozřejmě negativně ovlivnila i naše podnikání. V současné době asi není moc lidí nebo subjektů, kterým by tento stav vyhovoval. Každopádně snažíme se držet naše showroomy v provozu. Po jarní vlně, kdy jsme se spoustu věcí naučili je to aktuálně o něco málo jednodušší. Naštěstí můžeme mít otevřené všechny servisy a prodej náhradních dílů a příslušenství. Největší komplikace tento stav samozřejmě přináší do prodeje vozů, kde jsme se přeorientovali do světa online prodeje a jsme našim zákazníkům stále k dispozici. Všichni se ale samozřejmě těšíme až tuto situaci budeme mít za sebou a své zákazníky budeme moc opět přivítat na našich showroomech, stejně tak jako se těšíme na zaplněnou pardubickou hokejovou arénu.

Showroom vozů značky Volkswagen v Pardubicíh.