07.03.2021
Redakce

Doufám, že dostanu další příležitosti, přeje si debutant František Formánek

První extraligové utkání odehrál v 52. kole na ledě brněnské Komety František Formánek a povedlo se mu náramně. Šestnáctiletý talent byl vidět po celý zápas a odměnou mu byl gól po nádherné individuální akci, kterou stanovil skóre na konečných 5:2.

Šestnáctiletý pardubický mladík odehrál ve svém premiérovém zápase v extralize přes 11 minut a byl rozhodně na ledě vidět. „Já jsem si zápas hrozně užil. Doufám, že dostanu další příležitosti co nejdříve, abych si mohl zase za Dynamo zahrát,“ řekl bezprostředně po utkání František Formánek.

„Že budu hrát, jsem se dozvěděl před zápasem s Kolínem ve Vrchlabí. Že mám v neděli přijet do Pardubic a že budu hrát proti Kometě. Trochu nervózní jsem byl, ale po dvou po třech střídáních už mě nervozita přešla a hrál jsem svoji hru,“ popsal pardubický mladík svoji cestu za premiérovým zápasem.

O jeho gólu se ale bude mluvit ještě hodně dlouho. Ve středním pásmu se zmocnil puku, nabral rychlost a překvapivou kličkou se zbavil Stanislava Svozila, kterého poslal na druhou stranu.

„Podle mě se mi hodně povedl a doufám, že přidám i další,“ popsal extraligový debutant svůj gól. „Tím, že jsme vyhrávali, jsem mohl být víc v klidu, i když jsem byl trochu nervózní, co mám udělat, když jedu sám. Ale vymyslel jsem to nejlépe, jak jsem mohl," dodal.

Proti brněnské Kometě nastoupila velmi mladá sestava, která ale slavila zaslouženou výhru. V pardubickém dresu debutoval také o rok starší obránce Ondřej Chabada, druhý start za Dynamo si připsal obránce Tomáš Jelínek. „Trenéři nám řekli, že máme hrát jednoduše, hrát svoji hru a nevymýšlet žádné blbosti. Podle mě jsme to dodržovali, proto jsme vyhráli,“ má jasno střelec poslední branky.

Rady udělovali mladíkům podle Formánka samozřejmě i zkušenější hráči: „Říkali nám, ať nejsme nervózní a hrajeme do těla. To jsme podle mě plnili.“

A jak reagovali na Formánkův gól jeho spoluhráči? Rozhodně se to neobejde bez příspěvku do týmové kasy... „Určitě mě to bude hodně stát. Tak uvidíme, kolik tam kluci dají," uzavřel s úsměvem útočník Dynama.