22.08.2021
Redakce

Dorostenecký Turnaj O pohár hejtmana pro Liberec, Dynamo otočilo poslední zápas

Pardubickým dorostencům se Turnaj O pohár hejtmana příliš nepovedl, třikrát prohráli o jedinou branku. V posledním duelu proti Olomouci předvedli parádní obrat z 0:2 na 5:2, skončili však pátí. Celý víkendový turnaj v enteria areně ovládli suverénním způsobem Bílí Tygři Liberec před druhou Mladou Boleslaví.

Neděle 22. 8. 2021

AZ Havířov – BK Mladá Boleslav 1:6

Branky a nahrávky: 8. Grygar (Zielinski) – 10. Hasman (Hurt, Vítek), 15. Hasman (Kubíček), 26. Hlinský (Skok), 28. Kubíček (Král), 30. Lisler (Skok), 40. Hlinský (Lisler).

Bílí Tygři Liberec – HC Olomouc 3:1

Branky a nahrávky: 9. Král (Hájek), 37. Průšek, 39. Jansa – 8. Izák (Unzeitig).

Liberec zvítězil i ve třetím utkání na turnaji, když po jistém výkonu porazil Olomouc 3:1. Do vedení sice poslal Kohouty v osmé minutě Martin Izák, za necelou minutu už byl stav ale vyrovnaný, když skóroval Král. Ve třetí třetině Liberec dokonal obrat, nejprve se trefil Pavel Průšek a na konečných 3:1 upravil po povedeném trestném střílení Jansa.

HC Dynamo Pardubice – AZ Havířov 1:2

Branky a nahrávky: 28. Pražan (Maštalíř, Kaštánek) – 45. Jung (Pilíšek, Hanzel), 45. Svozil.

Havířov dokázal zvrátit průběh utkání ve třetí třetině a porazil Pardubice 2:1. Pardubice si sice ve druhé třetině dostaly do vedení zásluhou Tadeáše Pražana, v závěru třetí třetiny však Havířov stačil vyrovnat gólem Samuela Junga a třináct sekund před koncem dokázal upravit na konečných 2:1 Daniel Svozil.

BK Mladá Boleslav - Bílí Tygři Liberec 2:3

Branky a nahrávky: 7. Hradec (Šindelář), 11. Šindelář (Vlasák, Vítek) – 21. Pekař, 28. S. (Jakubec), 31. Jakubec (S.).

Liberec po gólově zajímavém utkání dokázal porazit Mladou Boleslav 3:2. Bruslařský klub se dostal do rychlého vedení, když se v sedmé minuté prosadil Vojtěch Hradec. Boleslav navíc přidala v první třetině ještě jeden gól, a to z hokejky Davida Šindeláře. Druhá třetina byla v režii Liberce, ten dokázal snížit v jednadvacáté minutě zásluhou Daniela Pekaře, srovnat se mu povedlo na konci druhé třetiny, když se v osmadvacáté minutě prosadil Samuel Jansa. Na začátku třetí třetiny na konečných 3:2 pro Bílé Tygry upravil Matouš Jakubec.

HC Olomouc - HC Dynamo Pardubice 2:5

Branky a nahrávky: 13. Szabo' (Pastrnek, Konobeil), 16. Izák (Najman) – 29. Svoboda (Dostál, Holec), 37. Turena (Dostál, Novák), 41. Maštaliř (Lejdar), 45. Kučera, 45. Maštalíř.

Pardubice dokázaly otočit průběh utkání a na závěr turnaje zdolaly Olomouc. Ta se dostala v první třetině do vedení, mohl za to Adam Szabo'. Na začátku druhé třetiny dokázal hostující celek odskočit o dvě branky po gólu Martina Izáka. Pardubice na konci druhé třetiny snížily gólem Filipa Svobody a i třetí třetinu zvládly lépe. Po vyrovnání Tureny se Dynamo poprvé v zápase dostalo do vedení v jednačtyřicáté minutě zásluhou Marka Maštalíře, poté se do prázdné branky trefil Dominik Kučera a na konečných 5:2 upravil skóre opět Marek Maštalíř. Dynamo tak po jediné výhře nad Olomoucí přesto končí v pětičlenné sestavě na posledním místě.

Úvodní foto: Vladimír Škorpík