18.03.2019
Patrik Moučka, Jan Hrabal

Dorost chce postoupit do semifinále. Přijďte fandit!

PARDUBICE — Po úspěšně zvládnuté základní části výborně rozehráli dorostenci Dynama svou čtvrtfinálovou sérii se Zlínem. V nedělním úvodním duelu dokázali zvítězit 3:1, pardubičtí mladíci vyhlíží úterní odvetu od 16.45 hodin ve velké hale ČSOB Pojišťovna ARENY. „Kluci jsou odhodlaní postoupit,“ těší hlavního trenéra Michala Mikesku.

HC Dynamo Pardubice

Čtvrtfinále ELIOD extraligy dorostu

1. utkání, neděle 17. března 2019 od 12.00 hodin, Zimní stadion Luďka Čajky:
PSG Berani Zlín – HC Dynamo Pardubice 1:3.

2. utkání, úterý 19. března 2019 od 16.45 hodin hodin, velká hala ČSOB Pojišťovna ARENY:
HC Dynamo Pardubice – PSG Berani Zlín.

Případné 3. utkání, středa 20. března 2019 od 16.00 hodin hodin, velká hala ČSOB Pojišťovna ARENY:
HC Dynamo Pardubice – PSG Berani Zlín.

Čtvrtfinálové série ELIOD extraligy dorostu se hrají na dvě vítězná utkání. Vstup na domácí zápasy Dynama je zdarma přes vrátnici ČSOB Pojišťovna ARENY.

Pardubice postoupily do vyřazovacích bojů po dlouhodobé části z lepší pozice. Jejich soupeřem je tým zlínských Beranů. Po zápasu na Moravě mají mladíci Dynama výhodu druhého a případně třetího domácího utkání.

„V základní části je nevýhodou, že o postupu do play off se rozhoduje na začátku sezony, takže není čas seznamovat kluky s vyšším hokejem. My jsme postoupili a úvod sezony se nám povedl nad očekávání,“ přiznal hlavní kouč mladší akademické kategorie.

„V nadstavbě jsme více pracovali na fyzické kondici pod dohledem kondičního trenéra. Kluci měli hodně tréninků v posilovně a běhání. Snažili jsme se, aby měli velký objem práce na trénincích. Měli jsme těžké utkání a silné soupeře, takže kluci měli dost prostoru se zdokonalovat a zažívat složité situace na ledě,“ pokračoval ve svém ohlédnutí.

Dynamo zvítězilo v úvodní čtvrtfinálové bitvě 3:1. Ale pozor, Zlín byl střelecky aktivnější 39:23, brankář Michal Borovička odchytal zápas s 97,44% úspěšností. „Na play off jsme se speciálně nepřipravovali, jeli jsme stále ‚pecky‘, aby kluci dostávali zabrat a mohli individuálně i hokejově růst. Týden před vyřazovacími boji jsme vypustili jednu posilovnu, takže nic zvláštního jsme nepřipravovali,“ poznamenal.

„Za soupeře jsme dostali Zlín, který jsme v základní části čtyřikrát porazili, i když vždy to bylo po těžkém boji. Zápasy byly vyrovnané a bojovné. Tento styl se přenesl i do prvního zápasu čtvrtfinále, dali jsme šťastné góly a měli dobrou realizaci šancí, které jsme si vytvořili. To rozhodlo o naší nedělní výhře,“ ohlédl se za prvním duelem série.

Ten druhý hostí v toto úterý v podvečer ČSOB Pojišťovna ARENA. „První zápas jsme vyhráli, takže není potřeba nic měnit. Doma hrajeme druhé utkání a případné třetí ve středu. Zápasům chybí více diváků, v podstatě na ně chodí jen rodiče hráčů, což je pochopitelné, ale kluci by si větší podporu zasloužili. Hrajeme ve velké hale, kde je prostředí optimální pro hezký hokej,“ řekl Michal Mikeska.

„Chceme v úterý vyhrát. Pokud by se nám to podařilo, kluci dostanou volno ve středu, aby zregenerovali. Pokud ne, uděláme vše pro postup ve středu. Chceme do semifinále!“ vyhlásil hlavní kouč dorostenců Dynama.