01.12.2021
Redakce

Dominik Frodl: Vyhrát jsme už museli, dlouho to bylo ale vyrovnané

K důležité výhře 4:1 v Olomouci pomohl i několika důležitými zákroky Dominik Frodl, po závěrečné siréně jich měl na svém kontě 24. Domácí tlačili hlavně po vyrovnávacím gólu, na brankáře Dynama společně s obětavou hrou spoluhráčů si ale nepřišli. Po třech porážkách za sebou si tak mohl alespoň trochu pardubický brankář oddechnout.

Po třech porážkách v řadě jsou tři body z Olomouce cenné, že?
Už jsme museli vyhrát! Zápasy předtím kromě Budějovic jsme ztratili úplně zbytečně před koncem a měli jsme jen tři body z Budějovic. To tým, jakým jsme my, jsme nemohli už připustit čtvrtou a jsme rádi, že jsme ne tak úplně hezkým výkonem, ale bojovným uspěli.

Po úvodní brance jste se ve zbytku třetiny poměrně zapotil, tam jste měl hodně zákroků, viďte?
Já myslím, že to bylo znát po celý zápas. Olomouc je známá tím, že to hraje do brány, takže jsem se hýbal. V první třetině to bylo asi nejznatelnější, po gólu jsme trochu upadli, což myslím, že je logické. Jak dali gól, dostali se na koně. Ale od druhé třetiny to byl vyrovnaný zápas.

Jedním z klíčových faktorů byly početní výhody. Vy jste využili obě dvě a poté ještě přidali gól v oslabení…
Je strašně důležité, že si pomůžeme přesilovkou a jsem rád, že to klukům vyšlo. Nevím, ale myslím si, že nám to z přesilovek poslední zápasy nepadalo. Speciální týmy nebo nerovnovážný stav dělá zápasy.

V utkání jste měl několik důležitých zákroků. V první třetině jste šli do tří po vašem vykopnutí branky a následně inkasovali, jak jste situaci viděl?
Ta brána tam špatně držela, ale to rozhodčímu nevysvětlíte. První vyhození, tam jsem se jenom opravdu opřel a u druhé jsem to tam nějak hasil, byla tam přihrávka z první zpátky do brankoviště a chtěl jsem se odrazit od tyče a prostě to zase vyjelo. Myslím, že jsem tomu nedal žádnou velkou intenzitu, ale bohužel k mému neštěstí jsme z toho samozřejmě hned dostali gól, jak už jsem taky po mém vyloučení dostal branku s Hradcem. Vím, že tam potom měli tlak, střely ze slotu, naštěstí jsem první střelu vždycky měl a dorážky dneska dobře čistili přede mnou.

Jaké bylo po změně vládních opatření hrát jen před tisícovkou diváků?
Já jsem to nějak nevnímal. Těch tisíc lidí tady udělalo i tak skvělou atmosféru, takže je vidět, že to jde a doufám, že nás v pátek čeká podobná atmosféra od našich fanoušků.

Do Olomouce jste jeli vlakem. Byla to pro vás nějaká změna, bylo to v něčem jiné?
Musím říct, že to bylo vlakem docela pohodlné, jeli jsme něco málo přes hodinu. Ale musíte brát, že jsme jeli ze zimáku autobusem, tam jsme nějakou dobu čekali. Z nádraží na zimák jsme taky jeli autobusem, takže to asi vyjde stejně.

Je pro vás uklidnění do další práce, že jste zvítězili tříbrankovým rozdílem, když vás navíc čeká v pátek Třinec?
Sice jsme vyhráli o více gólů, ale zápas byl po celou dobu vyrovnaný. Dlouho byla remíza, pak jsme dlouho vedli o jeden gól. Myslím si, že až šest minut před koncem padl gól na 3:1, pak jsme dali ještě jeden… Takže bych to pohodlným výsledkem rozhodně nenazval. Myslím si, že jestli to nebyl boj do poslední minuty, tak do 54. minuty určitě ano.