19.03.2021
Redakce

Domácí zápasy musíme bezpodmínečně zvládnout, tuší Tomáš Zohorna

Hokejisté Dynama Pardubice na dvoudenní trip do Mladé Boleslavi nebudou vzpomínat v dobrém. V prvních dvou čtvrtfinálových zápasech se na ledě Bruslařů ani jednou neprosadili a v sérii prohrávají 0:2 na zápasy. Klíčové momenty druhého čtvrtfinálového duelu rozebral krátce po jeho skončení Tomáš Zohorna. „Nevyužili jsme přesilovku pět na tři, hodně puků taháme do rohů, potřebujeme se dostat před bránu," hodnotil.

Pardubické Dynamo si vstup do čtvrtfinálové série představovalo výrazně jinak. Ani v jednom utkání se totiž na ledě Mladé Boleslavi neprosadilo. První zápas prohrálo 0:2, ani v odvetě se hráčům z Pardubic střelecky nedařilo. „Chtěli jsme to změnit, měli jsme dobrý začátek, ale pak nás zastavilo vyloučení na čtyři minuty při prvním střídání," povzdychl si Tomáš Zohorna.

Rozhodující momenty druhého utkání ale viděl jinde. „Hráli jsme přesilovku pět na tři, ale nedali jsme gól. Kdyby ano, bylo by to hned o něčem jiném. Navíc jsme hráli hodně v rozích kluziště, kde nám soupeř bral puky. Potřebujeme se s nimi daleko více dostávat před branku. To rozhodovalo," popisoval příčiny úvodních dvou čtvrtfinálových porážek centr první pardubické formace.

Jako další klíčový faktor vidí přesilové hry na jedné či druhé straně. Zatímco Pardubice nevyužily za první dva zápasy hned deset přesilových her, Mladá Boleslav z patnácti pokusů skórovala v početní výhodě hned čtyřikrát. Navíc přidala i jednu branku při vlastním oslabení. „Sehráli je lépe, než my. Góly z přesilových her rozhodovaly první dva zápasy a budou rozhodovat i celou sérii. Musíme je zlepšit," zadává úkoly před přesunem na pardubický led tomáš Zohorna. „Naším úkolem je se nyní naplno připravit na domácí zápasy, musíme je bezpodmínečně zvládnout," uzavírá Zohorna.