06.12.2020
Redakce

Dokud nebudeme vyhrávat, spokojený nebudu, říká po prohře s Energií po nájezdech Dan Vladař

Dynamo se v zápase 25. kola Tipsport extraligy s karlovarskou Energií opět mohlo spolehnout na svého brankáře. Vladař si připsal 32 zásahů, ve hře nestačil pouze na dorážku Tomáše Vondráčka. Pardubice i přes prohru 1:2 po nájezdech pokračují ve zlepšených výkonech, čehož si všiml i Vladař: „Je otázka času, kdy rozjedeme nějakou vítěznou šňůru, protože tenhle tým na to má."

Že na Dynamo nečeká jednoduchý úkol, hráči moc dobře věděli. Energie zažívá výsledkově povedené období a před zápasem se nacházela na třetím místě tabulky. „Zápas jsme začali dobře, věděli jsme, že Karlovy Vary hrají dobrý hokej, že budou nebezpečný. Což se odráží i na jejich postavení v tabulce," říká Vladař.

Zápas však byl vyrovnaný, když Dynamo několikrát uzamklo hosty v obranném pásmu: „Hráli jsme vyrovnaný hokej, ke konci druhé třetiny jsme kontrolovali hru a přenesli jsme si to do třetí třetiny. Asi jsme si zasloužili víc. Na druhou stranu oni měli taky nějaké šance. V nájezdech byli bohužel dneska šťastnějším týmem."

Proměněný nájezd si připsal velký Vladařuv kamarád, Jakub Lauko. Ten se prosadil svižnou střelou mezi betony a brankář Dynama s úsměvem na rtech přiznal, že ho svým zakončením překvapil: „Překvapil mě, v životě jsem ho neviděl vystřelit mezi nohy. Ale já si to s ním pak vyřídím, až půjdeme na oběd."

Vladař za Dynamo nastoupil do třetího zápasu. Drží si skvělé statistiky: 1,91 gólu na zápas a úspěšnost 93,1%. „Cítím se každým zápasem lépe. Na druhou stranu chci vyhrávat zápasy, od toho tady jsem," říká jasně, že důležitá jsou hlavně vítězství: „Neudělali jsme tři body a to je zklamání, dokud nebudeme vyhrávat, spokojený nebudu," dodává.

Trenér Richard Král avizoval, že si Vladař rozdělí zápasovou porci s Pavlem Kantorem. Spolupráci s ním i mladým Milanem Kloučkem si Vladař pochvaluje.

„S Pavlem Kantorem i Milanem Kloučkem si skvěle rozumíme. Trošku jsem se toho bál, pro brankáře tohle není příjemná situace. Podobná věc se stala mně, když mi bylo sedmnáct. Hrál jsem na Kladně, odjel jsem na reprezentaci, a když jsem se vrátil, v kabině seděl nový brankář, takže vím jaké to je."

V dalším utkání čeká na Dynamo nebezpečný Třinec. Na ten však mají Pardubičtí dobré vzpomínky, v minulém vzájemném střetnutí si připsali dva body za skvělý obrat a výhru 7:6 po prodloužení.

„Jedeme tam vyhrát, je jedno kdo proti nám stojí. Jestli tam vyhrajeme, tak nás to může zase nakopnout dál. Na týmu je vidět obrovský pokrok, v tréninku vypadáme dobře, kluci makají a na ledě nechávají všechno. Je otázka času, kdy rozjedeme nějakou vítěznou šňůru, protože tenhle tým na to má," uzavírá brankář Dynama.