15.12.2020
Redakce

Do Moskvy nejedeme na výlet, jedeme vyhrávat, říká reprezentant Honza Mandát

Pardubický útočník Jan Mandát se připojil k české reprezentaci, která včera odcestovala na Channel One Cup v Moskvě. Dynamo tak na turnaji bude mít díky tomu dvojnásobné zastoupení, když už dříve obdržel nominaci Matěj Blümel.

Pro Jana Mandáta se bude jednat o premiéru v seniorské reprezentaci. Naposledy nastoupil za národní tým v sezoně 2014 - 2015, to se však jednalo o výběr hráčů do 20 let.

„Moc mi reprezentační dres chyběl, těším se, až v něm znovu vyjedu na led," nechal se slyšet pětadvacetiletý útočník.

Dále se zástupce pardubického kapitána rozpovídal o tom, co pro něj dres národního týmu znamená: „Je to nepopsatelné. Zahrát si za národní mužstvo je snem každého malého kluka, když se dívá na hokej v televizi. Bude to pro mě velká zkušenost," popsal své pocity Mandát.

Turnaj čtyř národních mužstev se uskuteční v Moskvě za přísných hygienických opatření, z města tak naši hokejisté moc neuvidí. „Jednou už jsem v Moskvě byl, když mi bylo asi 12 let. Moc si to ale nepamatuji. V téhle těžké době to bude trochu jiné. Budeme na hotelu v bublině, takže uvidíme jen hotel a stadion, ale to se nedá nic dělat. Stejně tam nejdeme na výlet, ale makat a vyhrávat zápasy," zhodnotil Jan Mandát.