02.02.2021
Filip Matoušek

Dnešní extraliga se s tou tehdejší nedá měřit, říká po návratu Tomáš Zohorna

Po šesti letech se vrátil do sestavy Pardubic a naskočil hned na pozici prvního centra. Tomáš Zohorna se podílel na výhře 5:2 nad Olomoucí dvěma asistencemi a velkou měrou tak pomohl Dynamu po třech porážkách v řadě konečně naplno bodovat. „Chci udělat vše pro to, aby tým došel co nejdál," netajil se po utkání třiatřicetiletý útočník.

Dynamo vstupovalo do zápasu proti dvanácté Olomouci v roli favorita. Byla to ale Mora, kdo šel první do vedení, když se prosadil šikovnou tečí Jan Knotek. Východočechům se podařilo do konce první třetiny stav otočit. Na první branku Dynama si Zohorna připsal asistenci, když ukázkovou přihrávkou vybídl ke skórování Juraje Mikuše. Druhou gólovou přihrávku zapsal Zohorna u třetího gólu Pardubic, který byl nakonec i vítězný.

„Jsem moc rád, že jsme vyhráli a přerušili šňůru tří proher. Olomouc hrála dobře, byl to těžký zápas," komentoval utkání Zohorna a dodal, že se stále necítí optimálně: „Osobně jsem se ještě necítil moc dobře, stále mám jet lag. Ale hlavní je výhra." Rodák z Havlíčkova Brodu strávil na ledě lehce přes devatenáct minut a může se pyšnit skvělou úspěšností na buly, vyhrál jich patnáct z dvaceti pěti.

V utkání nastoupil Zohorna po boku Roberta Kousala a Anthonyho Camary. Jak se mu s nimi hrálo?

„S Robertem Kousalem se známe roky, hráli jsme spolu v Pardubicích i za reprezentaci, takže víme, co a jak od sebe čekat. Hraje se mi s ním parádně. Anthonyho teprve poznávám, ale je to střelec, což i proti Olomouci ukázal. Máme za sebou zatím jen dva tréninky, ale myslím si, že to nebylo špatné."

Zápas rozhodly dvě využité přesilovky Dynama. Zohorna byl součástí speciální přesilovkové formace, kde nastupoval po boku Kousala, Camary, Kosticyna a Mikuše. „Nějaké věci jsme si řekli a snažíme se je plnit. Byly z toho dva góly, takže je fajn, že nám to tam padá. Před pátečním zápasem ve Zlíně je ale potřeba si ještě nějaké varianty nakreslit a vědět, kde stát a co dělat."

Třiatřicetiletý útočník se netají ambicemi, že s Dynamem chce v sezóně dojít co nejdál. Východočeši se momentálně nacházejí v tabulce na sedmém místě, zajišťujícím účast v play off. „Pan Dědek už to několikrát avizoval a i mně říkal, že chce letos udělat co nejlepší výsledek, a já to přijal. Chci udělat vše pro to, aby tým došel co nejdál. Od toho jsem tady."

Zohorna se do extraligy vrátil po šesti letech strávených v ruském Chabarovsku. Podle jeho slov však věděl o české extralize a připravoval se na ní: „Oproti KHL byl zápas s Olomoucí daleko rychlejší a možná i důraznější. Dnešní extraliga se s tou tehdejší nedá měřit, posunula se. Věděl jsem o tom a připravoval jsem se na to."