15.12.2019
Redakce

Deváťákům se druhé kolo turnaje příliš nepovedlo

Jednu výhru ze tří zápasů zaznamenali pardubičtí deváťáci ve třetím kole poháru Sev.en Hockey Cup. Turnaj mladých hokejistů na Zimní stadionu Luďka Čajky vyhráli hráči Litvínova. Pohár vyvrcholí posledním kolem v Kladně, které se uskuteční 1. března.

Zlín – Kladno 7:2
První utkání dne odehráli domácí hokejisté proti Kladnu. Do zápasu vstoupili mnohem lépe mladí Berani, kteří si ještě v úvodním dějství vybudovali čtyřbrankový náskok. Na začátku druhé třetiny navíc přidali další dva góly, takže bylo prakticky rozhodnuto. Rytíři se sice v dalším pokračování dvakrát prosadili, ale na výhru už myslet nemohli.


Pardubice – Litvínov 2:7
Ve druhém zápase se proti sobě postavili hokejisté Pardubic a Litvínova. Dynamo zpočátku velmi dobře bránilo, navíc využilo svou šanci, takže po první patnáctiminutovce vedlo 1:0. Na začátku druhé třetiny ještě navýšili své vedení, ovšem chemici rychle snížili, což je dost povzbudilo. Do druhé přestávky stihli otočit z 1:2 na 2:4, což se ukázalo jako rozhodující. Litvínov pak přidal ještě tři góly, na kostce tedy po závěrečném hvizdu svítilo skóre 2:7.


Kladno – Pardubice 6:1
Pardubičtí i v duelu proti Kladnu vyhráli první třetinu poměrem 1:0, ovšem zbytek zápasu vůbec nezvládli. Utkání bylo ale mnohem vyrovnanější než to předešlé – Rytíři zprvu horko těžko obraceli průběh, po druhé třetině vedli jen 2:1. Poslední část už ale Kladenští ovládli, nasázeli v ní čtyři góly a zajistili si svou první výhru.


Zlín – Litvínov 2:4

Velmi zajímavý zápas sehráli Zlínští proti Litvínovu. Do duelu vstoupil lépe klub z Čech, který si postupně vytvořil tříbrankový náskok. Ten držel docela dlouho, protože opravdu skvěle bránil, ale Berani i tak nakonec snížili na rozdíl jediného gólu. Zlín to pak tedy zkusil bez brankáře, což se ale nevyplatilo, neboť nejenže nedokázal vyrovnat, ale naopak sám inkasoval.


Litvínov – Kladno 7:0
Litvínov ve svém posledním představení v pohodě potvrdil svou dominanci. Rytíře ve všech ohledech přehrával a postupně si budoval vysoký náskok. Po první třetině to sice bylo jen o jediný gól, ale chemici se poté ve zbylých dvou třetinách prosadili shodně třikrát, čímž si zajistili třetí výhru na turnaji. Gólman David Tuhý se navíc stal jediným brankářem, který na „zlínském“ turnaji udržel čisté konto.


Zlín – Pardubice – 4:3sn
Poslední duel turnaje svedl na jeden led Zlín a Pardubice. Dynamo šlo i ve třetím utkání do jednobrankového vedení, ale to opět ztratilo. Před třetí třetinou už Berani vedli 3:1. Hosté se však tentokrát dokázali vrátit do zápasu, srovnali na 3:3 a dotáhli duel do nájezdů. V těch se jelo dlouhých osm sérii. Nakonec je zvládli lépe ševci, kterým vystřelil vítězství Miroslav Holinka.

Konečné pořadí třetího kola poháru

1. Litvínov – 9 bodů
2. Zlín – 5 bodů
3. Kladno – 3 body
4. Pardubice – 1 bod