17.01.2021
Redakce

Derby je naše! Dynamo porazilo v EHL Hradec jasně 4:1

Po prvním zaváhání v nové sezoně Enyaq Hockey League se pardubické Dynamo vrátilo na vítěznou vlnu v derby s Hradcem Králové. V rámci 5. kola jsme porazili Mountfield jasně 4:1, když kapitán týmu Michal "hcpce1996" Vaněk získal všechny tři body, které získat mohl.

Po dvou výhrách na úvod sezony Dynamo v minulém kole poprvé prohrálo, když nestačilo ve smolné sérii 1:4 na Třinec. Porážku však pardubické trio hodilo rychle za hlavu a hned v dalším kole uspělo ve sledovaném derby s hradeckým Mountfieldem. A byl to kapitán, kdo dovedl svůj tým k vítězství.

Hned v prvním duelu porazil Michal Vaněk hradeckou jedničku Willyho9 jednoznačně 8:1. "Vydařila se mi první třetina, po které jsem vedl 2:0. V dalším průběhu zápasu jsem soupeře nepouštěl do žádných vážnějších šancí a přidával další branky. Soupeř výsledek korigoval až v posledním půl minutě zápasu ze samostatného úniku," okomentoval svůj zápas Michal.

Druhé utkání pětizápasové série mělo nakonec také jednoznačný výsledek, když náš Jarin nestačil na soupeře AnonymouCZ91 5:12, přestože v úvodu utkání vedl 3:1. Byla to v sobotu ale jediná pardubická dílčí porážka! Ve zbylých třech zápasech jsme se vždy radovali po závěrečném hvizdu my.

Klíčové vítězství ve třetím duelu si připsal Adam "CallmePablo" Čejka, který v těžkém zápase doslova vydřel výhru nad Shebbym. "V prvních dvou třetinách byl Adam lepším hráčem a po dvou třetinách šel do šaten s náskokem tří branek za stavu 4:1. Ve třetí třetině se soupeři sice podařilo srovnat na 4:4, ale to Adama nepoložilo, přidal další dvě branky a vyhrál 6:4," potěšilo Michala Vaňka.

Ten tak mohl jít do dvou duelů dva na dva v relativním klidu a hned na první pokus získal společně s Jarinem vítězný bod po výhře 5:2 nad dvojicí WIlly9, AnonymousCZ91. "V zápase jsme pokaždé vedli a s Jarinem si došli v klidu pro důležité třetí vítězství. V posledním zápase už za rozhodnutého stavu jsme s Adamem porazili hradeckou dvojici Willy9, Shebby rozdílem třídy 13:2," dodal Vaněk.

Kapitán týmu měl radost, že se jeho výběr oklepal po nepříjemné prohře s Třincem: "Před sérií jsem klukům řekl, že z derby nebereme nic jiného než tři body. Výhra je o to sladší, že je zrovna z derby s Hradcem."

Díky zisku tří bodů jich má Dynamo ze čtyř utkání na svém kontě devět a v tabulce mu patří dělená čtvrtá příčka se Spartou. Více bodů (12) pak má pouze Liberec, ale zároveň má o jedno odehrané utkání více. K dalšímu zápasu nastoupí naši hráči v pondělí od 18:00, kdy je čeká Zlín.