11.08.2020
Redakce

Derby bude mít velký náboj, věří Patrik Poulíček

Domácí Dynamo se v úterý pokusí prodloužit svoji neporazitelnost během Generali Česká Cupu i ve třetím utkání v derby proti Mountfieldu Hradec Králové. Co od prestižního utkání očekává centr Patrik Poulíček?

Poulíčkova formace navazuje na skvělé výkony, které předváděla už v minulé sezoně. „Doufám, že ve výkonech budeme pokračovat. Každý trénink se na tom snažíme pracovat a zdokonalujeme naši hru. Myslím si, že si dobře rozumíme. S klukama se mi v jedné lajně hraje dobře,“ nezastírá Poulíček.

Pardubický odchovanec si pochvaluje, že trenéři do jejich skvěle fungující formace s Janem Mandátem a Vladimírem Svačinou nezasáhli. „Už konec minulé sezony jsme spolu nějakým způsobem odehráli dobře a člověk si nemusí zvykat na nové spoluhráče a jejich pohyb, takže je skvělé, že jsme zůstali pohromadě,“ pochvaluje si útočník Dynama.

Pardubické Dynamo odehrálo v Generali Česká Cupu dva zápasy, oba skončily výhrami. „Byly to první dva zápasy naší přípravy, takže je těžké tomu přikládat nějakou hodnotu, ale jsem každopádně rád, že jsme vyhráli a získali trochu klidu. Musíme takhle dál pokračovat,“ má jasno držitel 19 bodů z loňského ročníku.


Stále ale není jasné, jestli nová extraligová sezona začne před zaplněnými tribunami. I Patrik Poulíček přiznává, že se mu před prázdnými tribunami nehraje příliš dobře.

„Je to určitě horší, než kdyby byl zaplněný stadion, ale musíme se s tím vyrovnat. Nedá se dělat nic jiného, než na to nějakým způsobem zapomenout, hrát dál a soustředit se na naše výkony. Uvidíme, jestli to bude lepší nebo horší, ale s tím my nic neuděláme. Na nás je zodpovědnost připravit se co nejlépe na sezonu, další zápas, dát do toho všechno. Každopádně bychom byli radši, kdyby chodilo více lidí,“ zmínil asistent kapitána.

Celý tým se už ovšem nemůže dočkat prvního derby s rivalem z Hradce Králové. „Abych pravdu řekl, tak si myslím, že derby bude mít ještě větší náboj než dosavadní zápas s Olomoucí, takže si myslím, že to bude kvalitnější zápas a můžou tam vzplát i emoce,“ zakončuje natěšeně hráč s číslem 44 na dresu.