16.10.2021
Redakce

Dávali jsme si pozor na zbytečné fauly, těšilo po utkání s Třincem Mikuše

Viditelně spokojený byl po utkání obránce Juraj Mikuš. Slovenský zadák si připsal další kanadský bod do osobních statistik. V Třinci navíc dokázal proměnit jeden ze dvou nájezdů. Pomohl tak Pardubicím k důležitému vítězství 3:2 po nájezdech. „Před zápasem bychom bod brali, takže jsme šli do nájezdů uvolněnější než soupeř,“ zhodnotil okamžik, kdy se hrálo o bonusový bod.

„Myslím si, že to byla spravedlivá dělba bodů,“ řekl na úvod zkušený bek, který v pardubickém dresu působí již čtvrtou sezónu. Vyprofiloval se v důležitého obránce, statistiky hovoří jasně. V letošním ročníku si ve 14 zápasech připsal deset bodů za jeden gól a devět asistencí.

„Šance byly na obou stranách, i když nás místy Třinec přehrával. To se dalo čekat, doma jsou silní a mají velmi kvalitní tým. Štěstí se ale usmálo na nás. Jsme rádi, že to Patrik Poulíček fantasticky rozhodl. Vzal to na sebe a dal to brankáři pod víko,“ doplnil bývalý slovenský reprezentant.

Nájezdy jsou vypjatým momentem každého utkání, nicméně nervy se v Třinci pardubické střídačce vyhnuly. Žádný bohorovný klid ale u hráčů samozřejmě nenastal. „Psychicky jsme na tom byli možná lépe. Měli jsme bod, který bychom před zápasem brali, proto jsme byli uvolněnější více než soupeř,“ myslí si fyzicky velmi dobře vybavený zadák, který jeden ze dvou pokusů proměnil.

Dynamo se muselo vyrovnat s citelným oslabením. Před zápasem ze hry vypadl útočník David Cienciala, chyběl i obránce Jan Košťálek. „Absence Davida Ciencialy nám rozbila náš nejproduktivnější útok, který nás zatím velmi táhne. V obraně bych řekl, že máme všechny kluky kvalitní. Honzovi Zdráhalovi a Ondrovi Válovi se povedlo dobře Honzu Košťálka zastoupit,“ uvedl Mikuš, který zároveň vysekl poklonu brankáři Dynama.

„Výkon Milana Kloučka byl důležitý, chytal fantasticky. Když jsme to nejvíce potřebovali, tak vytáhl skvělý zákrok,“ řekl produktivní obránce Pardubic, který jako důležitý faktor také viděl téměř absenci vyloučení. „Dávali jsme si na zbytečné fauly pozor. V posledních zápasech jsme je dělali, zejména ty stupidní útočné, těch bylo hodně. Proti Ocelářům jsme se jim vyhnuli, což nám určitě pomohlo,“ doplnil.