22.02.2021
Redakce

Další dvě výhry! První místo po základní části EHL má Dynamo na dosah

Důležitý krok k prvnímu dílčímu cíli - vítězství v základní části - udělali o víkendu hráči pardubického Dynama v Enyaq Hockey League. Nejprve v sobotu v ostře sledovaném utkání 13. kola porazili Mladou Boleslav 3:2 a poté si připsali i v neděli vítězství nad Olomoucí, tentokrát v rámci dohrávky 2. kola v poměru 4:1.

Boleslav mohla ještě před týdnem pomýšlet klidně i na triumf v základní části druhého ročníku Enyaq Hockey League. Pak ale prohrála se silným Libercem a následně nečekaně i s českobudějovickým Motorem. V sobotu odpoledne tak už mohla alespoň výrazně ztížit cestu na první místo Dynamu.

Naštěstí se tak ale nestalo.

A to i přesto, že v souboji jedniček vedl už po deseti minutách mladoboleslavský JiFi23 nad naším Michalem "hcpce1996" Vaňkem 2:0. „Stav 0:2 mě tentokrát vůbec nerozhodil, protože jsem od začátku zápasu cítil, že mám herní převahu, což se i potvrdilo a do konce druhé třetiny jsem otočil stav zápasu na 5:2. Ve třetí třetině padlo po jedné brance na každé straně a konečný stav zápasu byl tedy 6:3,“ vrátil se ke svému utkání Michal.

Kapitán Dynama ale následně musel trnout při singlech svých parťáků. Jaroslav "Jarin" Řehoř totiž neměl proti Kubiiimu7 nejmenší šanci a prohrál 3:11. Adam "CallMePablo" Čejka pak prohrával i přes velkou převahu po dvou třetinách s michaelemhetzem 1:4 a s Pardubicemi to nevypadalo nejlépe. Adam se ale vzepjal k obrovskému obratu a slavil vítězství 5:4.

Adam následně potvrdil svůj skvělý výkon ve čtyřhře s Michalem, která se hrála oproti standardu dříve než souboj jedniček a dvojek. Naši kluci vyhráli 4:2 a bylo rozhodnuto. Porážka 3:6 z posledního duelu už pouze kosmeticky upravila výsledek na 3:2 pro Dynamo.

„S třemi body z této série jsme velmi spokojeni. Dovolím si tvrdit, že největší zásluhu má na tomto vítězství Adam, protože dokázal otočit ve velmi důležitém zápase za stavu 1:1 na zápasy skóre svého utkání, když prohrával 1:4 po dvou třetinách. To nás nakoplo a využili jsme toho k vítězství,“ nezastírá kapitán týmu.

Papírově lehčího soupeře měly Pardubice v neděli večer, když se střetly s Olomoucí. A opět to byli Michal s Adamem, kdo táhli Dynamo za dalším, už jubilejním desátým vítězstvím v sezoně. Své singly ovládli jasně, Michal porazil 8:2 Indrise a Adam 8:1 fikuscze. Blízko výhře byl také Jarin, který však prohrál gólem dvě minuty před koncem 2:3 s Krishotem58.

Náladu si však spravil v první čtyřhře, která sice díky skvělému gólmanovi soupeře dospěla za stavu 2:2 až do nájezdů, po kterých mohlo Dynamo slavit vítězství nejen v tomto duelu, ale díky třetí výhře i v celém zápase. V závěrečném utkání si pak Michal s Adamem opět zastříleli a porazil soupeře 7:1.

Díky dvěma víkendovým výhrám se Pardubice dotáhly bodově na vedoucí Liberec, kterému však zbývá odehrát už jen jeden zápas, zatímco na Dynamo čekají dva.

Ve středu 24. února večer se střetneme se Spartou a ve čtvrtek 25. února před polednem s Kometou. „Prvenství v základní části máme ve svých rukou. Pokud vyhrajeme oba zbývající zápasy, tak nás již nemůže nikdo v čele tabulky předběhnout,“ burcuje do závěrečných dvou utkání svůj tým Michal Vaněk.