13.09.2021
Redakce

Cienciala: Klukům jsem říkal, že každá série končí, a dneska se to zlomilo

V prvním utkání sezony vychytal Dominik Frodl čisté konto proti Plzni, kde působil. Mladou Boleslav naopak dvěma góly utnul David Cienciala, který do Pardubic přišel právě odsud. Ve třetí třetině se Dynamo vrátilo do hry, když třemi góly v řadě senzačně otočilo utkání na 4:3. Rozhodující gól padl v 56. minutě po Ciencalově dorážce.

Davide, hodně šílené utkání. Jak ho hodnotíte?
Teď po zápase dobře. Ale první dvě třetiny byly z naší strany šílené a díky Frodlíkovi v bráně jsme neprohrávali po první třetině 1:5. Třetí třetinu jsme začali hrát jako zápasy v přípravě a najednou to šlo. Takže se musíme držet té hry, co umíme a která nám přináší ovoce.

Sám jste zmínil, že od prvního střídání do konce druhé třetiny Boleslav dominovala. Co se potom dělo v kabině, jak moc velké dusno tam před třetí třetinou bylo?
Dusno ani ne, ale trenéři trochu promíchali sestavu a dali tomu jiný impuls. Od prvního střídání jsme potom věděli, že nám to jezdí. Bylo důležité dát gól na 2:3, což se nám povedlo, potom jsme vyrovnali a bylo to o štěstí. Ale prostě musíme hrát tak jako třetí třetinu.

Jak moc bylo těžké hrát zde v Boleslavi proti týmu, kde jste působil?
Ohromně těžké, protože jsem musel proti klukům ještě nehrál a bylo to brutálně bruslivé utkání, neměli jsme na nic čas. Takže to byl přesně ten boleslavský hokej, který je nepříjemný. Potom jsme začali třetí třetinu bruslit a bylo to lepší.

Zní to až strašidelně, ale 2 106 dní Pardubice nevyhrály v Boleslavi, teď se to povedlo při vaší premiéře v Boleslavi. Řekl byste něco k té bilanci z druhé strany, sám jste to zažíval. Proč to tak bylo a proč to skončilo až teď?
V těchto sériích někdo na někoho venku neumí, třeba to měl takhle i Třinec ve Zlíně, ale série vždycky musí skončit. Když jsem byl v Boleslavi, tak ta zase několik let nevyhrála v Liberci a zlomila to. Tak jsem říkal klukům, že to taky někdy musí přijít a přišlo to dneska.

V Pardubicích teď musí být obrovská euforie. Nemyslím jenom v kabině, ale i mezi diváky. Ať už jste sledoval tu elektrizující atmosféru po utkání s Plzní, tak co cítíte vy v kabině?
Tým je zatím parádní, šlape to dobře už od přípravy, ale jsou za námi jenom dvě kola. Jsme rádi za body, které jsme získali, protože to byly dva strašně těžké zápasy a čekají nás další těžké. Postupně malými krůčky musíme jít a zvedat se zápas od zápasu. Myslím si, že když budeme hrát jako třetí třetinu, tak to bude dobré.

V pátek proti Plzni jste zaznamenal tři asistence, v neděli proti vašemu bývalému klubu v Mladé Boleslavi jste vstřelil první dva góly za Dynamo. Lepší start jste si přát nemohl, že?
Takový start jsem ještě nezažil, jsem za to rád. Ale spíše jsem rád za šest bodů, které jsme uhráli týmově, protože to je to hlavní, že máme šest bodů po dvou kolech, musíme v tom pokračovat dál.