08.12.2021
Redakce

Chtěli jsme být aktivní před bránou, góly se potom dostavily, říká Poulíček

Po dvou třetinách svítil v enteria areně nepříznivý stav pro domácí. Dynamo svou bojovností a chutí zápas otočilo, zásluhu na tom měl také centr první formace Patrik Poulíček, který jeden gól vstřelil ve druhé třetině a následně přesným zakončením rozhodl samostnatné nájezdy ve prospěch Dynama.

Patriku, co říct k průběhu zápasu? Bylo to velké drama.
Jsme rádi, že jsme to zvrátili, i když se pro nás zápas nevyvíjel zrovna dobře. Celou dobu jsme tahali za kratší konec, zaplať pán bůh, že jsme vydrželi v naší snaze a góly tam dotlačili, obrátili zápas a získali dva body.

Měli jste celou řadu šancí, i v přesilovce, ale stále se vám nedařilo prosadit. Bylo důležité vytrvat stále v aktivitě a tlačit se do brány?
Určitě. Říkali jsme si, že musíme pokračovat v tom tlaku a nasazení, aby nám tam klidně spadla i nějaká „šmudla“. Že nemusíme dát hezký gól, ale že musíme tlačit, protože byli docela stažení a snažit se o nějakou střelu třeba z vrcholu kruh nebo od modré čáry, mít hráče před brankovištěm a snažit se tam něco dotlačit.

Po vyrovnání na 2:2 jste byli aktivnější, jenže jste z ojedinělé šance soupeře inkasovali. Co bylo následně důležité?
Nenechat se shodit gólem. Dát si do hlav, že máme hodně času, abychom dali my gól znovu a vyrovnat to.

Jak byste popsal závěr základní hrací doby? Nakopl vás vyrovnávací gól i do prodloužení?
Určitě to pro nás byla psychická vzpruha, ale bylo to také o štěstí, že se nám tam odrazil puk. Blíma skvěle našel Naklyho, já jsem stál před bránou a snažil jsem se clonit gólmanovi. A Nakly to výborně trefil a potom jsme se už jenom radovali.

Když se přesuneme k nájezdům, před vámi dva hráči na obou stranách neproměnili. Anthony Camara i Robert Kousal neuspěli podobnou kličkou, měl jste v hlavě dopředu vymyšleno, co uděláte?
Měl jsem v hlavě od začátku, co chci dělat, takže mě vůbec žádným způsobem neovlivnily předchozí nájezdy. Jenom jsem se to snažil udělat správně, abych dal gól.

Zatím ani jednou ze čtyř případů Dynamo v nájezdech neprohrálo, vy jste se navíc již podruhé postaral o ten rozhodující. Trénujete hodně nájezdy na tréninku?
Všeobecně děláme nájezdy hodně i nějakou zábavnou formou, takže člověk asi vymýšlí nějaké varianty, ale něco mám v hlavě a to si myslím, že mi funguje. Moc toho neměním. Spíš na tréninku kluci ví, co dělám, takže to musím měnit, ale v zápase si nějakým způsobem na zakončení vždycky věřím a snažím se to neměnit.

Trenéři v průběhu zápasu vyměnili ve vaší formaci Mateje Pauloviče za Marka Hecla, pomohlo vám to?
Chtěli udělat nějaký impuls a my jsme hned další střídání dali gól, takže to asi vyšlo. Ale to je asi otázka na trenéry, jak by to zhodnotili.

Trénovali jste spolu v tomto složení, nebo to byla spíše improvizace?
Myslím si, že jsme spolu už hráli a všeobecně nemáme problém si s kluky v kabině říct, co od sebe očekáváme. Jak bychom si měli pomoct, kam si najet. Myslím, že nám to i s Matejem Paulovičem dobře funguje a vyhovíme si. Takže v tom není problém. Spíš šlo o nějaký impuls a nakopnutí i ostatních lajn.

Jde o čtvrté vítězství v řadě po třech porážkách. Jste tak už zpět ve své pohodě?
Tlak na výsledky je pořád. Jsme rádi, že vyhráváme, ale musí to být odraz naší tvrdé práce, a ne jen nějaké období. Nesmí přijít žádné uchlácholení a musíme v tom tvrdě pokračovat dál.

Aktuálně máte ve dvou týdnech šest zápasů, pomáhají výhry i s ohledem na větší vytížení?
Člověku se odchází ze zimáku lépe, když vyhrává a lépe se mu odpočívá, má dobrou náladu. Psychika tady v tom určitě funguje, je stoprocentně lepší, když vyhrajeme, člověku se vlije nová krev do žil, než kdybychom tady řešili prohru.