13.09.2020
Redakce

Chci pomoct týmu i sobě, vzkazuje Martin Kaut

Pardubice doma remizovaly s Třincem 3:3, což bohužel nestačilo k tomu, aby ve finále Generali Česká Cupu smazaly tříbrankovou ztrátu z ledu Ocelářů a v letním poháru tak obsadily druhé místo. Do utkání nastoupil v první lajně Martin Kaut, o jehož hostování v Pardubicích se definitivně rozhodlo až v sobotu ráno.

Martin Kaut bude za Dynamo nastupovat dva měsíce a pokud se nerozjedou kempy NHL, nebrání se setrvání v pardubickém dresu. „Mám podepsanou smlouvu do konce listopadu. V Americe se neví, kdy začnou kempy. Kdyby se nehrálo a posunuly se kempy, podepsal bych poté na další měsíc, nebo na celou sezonu a dal bych si tam klauzuli, že mohu kdykoli odejít,“ objasnil Martin Kaut délku svého pardubického kontraktu.

Trvalo velmi dlouho, než vedení Dynama dokázalo přesvědčit Colorado a legendárního Joa Sakica, aby umožnil Kautovi hrát na východě Čech. „Před zápasem mi z Colorada psali, ať makám, ať se připravím na další sezonu. Chci hodně pomoct týmu a také sobě, abych nic nezanedbal,“ zapřemýšlel urostlý útočník a dodal: „V Coloradu ani nevěděli, že hrajeme takhle brzo, protože u nich je ráno, takže mi určitě budou ještě volat!“

Poslední zápas před dlouhou pauzou odehrál Martin Kaut 11. března za Colorado Eagles v AHL. Zápasový půst na sobě pardubický útočník poznal. „Poslední zápas jsem odehrál na začátku března, od té doby jsem nehrál a musím říct, že jsem hodně zatavený. Musím na sobě máknout, abych byl připravený do Ameriky,“ přiznal pardubický útočník zápasový deficit.

Martin Kaut si v zápase připsal jednu asistenci poté, co vyhrál souboj a přiťuknul puk Valentinu Claireauxovi. Jinak ale byl dvacetiletý hokejista ke svému výkonu kritický.

„Chtěl jsem předvést dobrý výkon, abych se nemusel stydět. Začátek byl dobrý, cítil jsem se solidně, ale pak to šlo postupně dolů. Udělal jsem i zbytečný faul. Snad se to bude zlepšovat. Hokej je tady jiný, je tu širší kluziště, naštěstí mám super spoluhráče. Škoda, že nám tam nic nespadlo, ale věřím, že se nám bude dařit,“ popsal svůj výkon v prvním zápase za Pardubice Martin Kaut.