29.09.2021
Redakce

Borovička: Výhra v derby má velkou váhu. Věděl jsem, že nájezdy zvládneme

Vstup do nové sezony nevyšel pardubickým juniorům podle představ. Nyní však zapsali dvě výhry v řadě. Zvláště pak ta z derby proti rivalovi z Hradce Králové je důležitá, což dává za pravdu i juniorský brankář Michal Borovička. Ten se v rozhovoru vrací nejen k nevydařenému vstupu do probíhajícího ročníku, východočeskému derby, ale i k přípravě s prvním týmem.

Michale, po nepříliš vydařeném startu do sezony druhá výhra v řadě, navíc v derby proti Hradci. Mohl by být tohle ten odrazový můstek k lepším výkonům?
Jsme rádi za to, že se nám povedlo vyhrát dva zápasy v řadě. Škoda jen toho, že jsme si nechali utéct ten třetí bod v derby. To je velká škoda. Výhra v derby má ale vždycky velkou váhu.

V zápase jste vedli o dvě branky, nakonec jsme brali dva body za výhru po samostatných nájezdech. Převládají tedy po výhře nad rivalem pozitiva nebo cítíte, že to měly být tři body?
Určitě pozitiva. I když by byly tři body lepší, tak jsme rádi alespoň za dva.

Vy sám jste v nájezdech pustil za svá záda jediný puk a pochytal 22 střel soupeře...
Není to jen moje zásluha, kluci mi hodně pomohli a zblokovali v porovnání s ostatními zápasy hodně střel. V nájezdech jsem si věřil. Na tréninku z nich moc gólů nedostávám. Věděl jsem, že když k nim dojde, tak vyhrajeme.

Po sedmi kolech máte na kontě devět bodů. Začátek ročníku vám nevyšel ideálně, čemu to přičítáte?
Nedokážu si to vysvětlit, protože v přípravě se nám dařilo. Když začala mistrovská utkání, tak jako kdybychom všichni přestali hrát. Poslední dva zápasy se nám konečně povedly a hráli jsme to, co jsme chtěli.

V úvodu soutěže vás sráží vysoký počet vyloučení. To vám asi taky úplně nepomáhá, že?
Naštěstí v oslabení nedostáváme tolik gólů, takže to zatím tolik nevadí, ale určitě by to chtělo do budoucna zlepšit.

Jste jste spokojen s vašimi osobními výkony?
V rámci možností jsem spokojený. Na druhou stranu vím, že dokážu chytat mnohem lépe. A to chci ukázat v dalších zápasech.

V porovnání s ostatními gólmany extraligy juniorů na vás doposud mířil velký počet střel. Vyhovuje vám být pořád v zápřahu?
Rozhodně vyhovuje, je to lepší. Radši ať na mě jde více střel, než abych tam jen stál a mrznul.

Vraťme se zpátky v čase. V závěru přípravy jste nastoupil do třetí třetiny přípravy A týmu proti Vrchlabí. Jak na to vzpomínáte?
Vzpomínám na to moc rád. Jsem rád za tu zkušenost. Taky za to, že jsem zjistil, jak moc je velký rozdíl mezi extraligou, první ligou a juniory. Je to fajn pocit. Mohl jsem okoukat, jak se hráči prvního týmu na zápas připravují, jaké mají rituály.