27.08.2020
Redakce

Boj o postup do semifinále vyvrcholí ve čtvrtek na ledě Dynama

První zápas čtvrtfinálového utkání Generali Česká Cupu nabídl atraktivní podívanou a byl skvělou pozvánku pro čtvrteční odvetu. Dynamo bohužel bude po pondělní prohře ve Zlíně 2:4 začínat s dvoubrankovým mankem, s podporou domácího publika ale věří, že vše klapne a bude se po závěrečné siréně radovat z postupu mezi čtyři nejlepší týmy Generali Česká Cupu.

V pondělí Pardubice proti Beranům ze Zlína neuspěly, do odvety chtějí jednoznačně zapracovat na přesilových hrách. „Nedařilo se nám v přesilovkách, takže jsme celkově mírně zklamáni," reagoval asistent trenéra Michal Mikeska po prvním utkání. Podle něho se Dynamo taktéž trápilo v neproměňování šancí: „Jsme spokojení s první třetinou, ve které jsme měli tři čtyři gólové šance, bohužel jsme je nevyužili."

Důležitý bude pro domácí útočník Radoslav Tybor, který jako jediný nastřílel v základní části poháru šest branek. Dynamo bude muset spoléhat právě na kvalitní práci v ofenzivní činnosti. Mikeska taktéž přiznal, že Zlín má dobrou defenzívu: „V závěrečné dvacetiminutovce jsme byli znovu aktivní, stříleli jsme, měli jsme tlak. Zlín to ale zkušeně ubránil."

Pardubice budou v odvetě dohánět dvoubrankovou ztrátu. V případě jejich výhry a shodného skóre přijde na řadu prodloužení, popřípadě nájezdy. Pokud Dynamo postoupí, střetne se v semifinále s Libercem.

Sestava HC Dynamo Pardubice z minulého utkání :

Klouček – Kolář, Nakládal, Mikuš, Hrádek, Vála, Holland, Bučko – Blümel, Kousal, Anděl – Mandát, Poulíček, Svačina – Vondrka, Claireaux, Kusý – Machala, Zeman, Rohlík.

Zlín má ve svých řadách Jakuba Šlahaře, který si v minulém zápase připsal 1 gól a 2 asistence. Pardubická defenzíva si musí ale taktéž dávat pozor na dvoubrankového Zdeňka Okála a Bedřicha Köhlera, který si dva body rozdělil do kolonky branky a asistence.

Utkání se mi hodnotí dobře, protože jsme ho zvládli herně i výsledkově, přestože jsme museli sestavu poskládat tak, jak to vyšlo. Nemáme moc možností. Myslím, že to byl pohledný hokej z obou stran a my jsme rádi, že máme nějakou šanci do odvety," tvrdí Robert Svoboda. Berani tak právem mohou být poněkud klidnější a soustředit se více na bránění a klidnou hru bez zbytečných chyb.

Sestava PSG Berani Zlín z minulého utkání :

Huf – Řezníček, Ferenc, Hamrlík, Gazda, Suhrada, Nosek, Dluhoš – Herman, Fořt, Ondráček – Okál, Karafiát, Šlahař – Köhler, Fryšara, Václavek – Sebera, Sedláček.