15.03.2021
Redakce

Andrej Kosticyn: Hráli jsme jako tým, proto jsme postoupili

Andrej Kosticyn přišel do Dynama teprve v druhé půlce ledna a do konce základní části Tipsport extraligy si ve 12 utkáních připsal sedm bodů. Hodně vidět byl i v sérii předkola Generali Česká pojišťovna play-off s Karlovými Vary, když ve čtyřech zápasech zaznamenal pět bodů (3+2). K výhře v rozhodujícím čtvrtém zápase přispěl gólem a asistencí.

Zkušený Bělorus nastoupil do svých prvních vyřazovacích bojů v české soutěži. Ve čtvrtém utkání předkola se nahrávkou podílel na vítězné brance kapitána Jakuba Nakládala. Později se po chybě domácího obránce sám prosadil. To vše, přestože jeho ice time v posledním duelu série čítal jen lehce přes deset a půl minuty.

„Jsem rád, že se nám podařilo postoupit přes úvodní kolo. Hráli jsme týmově, bojovali jeden za druhého, proto jsme postoupili dále. Teď musíme zregenerovat a připravit se na další zápasy,“ řekl po zápase muž, jenž koncem druhé třetiny zpoza branky přesnou příhrou našel na pravém kruhu najetého Nakládala.

Oba své body zaznamenal, když byl na ledě se svojí formací, ve které nastupuje s Matoušem Kratochvilem a Michalem Pochobradským, při vyrovnaném počtu hráčů na ledě. Začátkem třetí třetiny po obrovské chybě v rozehrávce Varů se dostal k pohotové střele, se kterou si brankář Varů Filip Novotný neporadil. V předchozích utkáních se však prosazoval hlavně v přesilovkách.

„Dnes nám to úplně nevyšlo, ale předchozí zápasy se nám dařilo. Budeme na tom ještě pracovat na tréninku, ať jsme ještě lepší,“ zhodnotil přesilovkovou spolupráci s Robertem Kousalem, Tomášem Zohornou a Anthonym Camarou.

A co běloruskému útočníkovi nejvíce utkvělo v paměti ze série s Vary?

„Doufal jsem, že sérii ukončíme už v sobotu, ale nepodařilo se nám to. Na nedělní zápas jsme tak byli pořádně nažhavení, podali jsme obětavý týmový výkon a díky tomu jsme byli úspěšní,“ uzavřel Kosticyn.