31.12.2018
Jan Hrabal

Ladislav Lubina: Naši mladíci si zaslouží šanci

PARDUBICE — Proměněnou brněnskou přesilovku ve třetí třetině označil hlavní trenér Dynama Ladislav Lubina za klíčový moment nedělního utkání s Kometou. Brňané zvítězili ve vyprodané ČSOB Pojišťovna ARENĚ 4:1, když se třikrát trefili v závěrečné části hry.

„Hráli jsme dobrý zápas, takže porážka samozřejmě mrzí. Jen jsem čekal, kdy přijdou ta naše dvě, tři vyloučení. Přišla v klíčový moment zápasu a z nich jsme inkasovali rozhodující gól. Na přesilovky soupeře jsme se speciálně připravovali a nemyslím si, že bychom to bránili úplně špatně, ale projevila se kvalita hráčů Komety. Chtěl bych poděkovat fanouškům, jak pardubickým, tak brněnským, za to, jakou udělali kulisu,“ zhodnotil utkání hlavní kouč Pardubic.

Brzy to bude měsíc, co Ladislav Lubina přišel se svým trenérským týmem k A týmu Pardubic. „Vidím neustále řadu problémů, které je třeba odstraňovat a my je odstraníme. Světélkem jsou mladí pardubičtí hráči, u nich vidím jistý progres. Myslím si, že si zaslouží svou šanci v tomto mužstvu. Bohužel je špatné, že nemáme až tak kvalitní střední a starší generaci, od které by se mladí hokejisté mohli více naučit,“ prohlásil.

„Do nového roku si přeji, ať se v Pardubicích hraje hezký hokej a aby byl vždy odměněn body. Rádi bychom se vyhnuli baráži a pokud by se nám to nepodařilo, tak abychom lední hokej tady v Pardubicích udrželi. Jeho historie, která na nás během celého utkání dýchla, si to zaslouží,“ doplnil pro klubový YouTube kanál.