29.12.2018
Jan Hrabal

Chtěl jsem to dát o zadek, usmíval se Marek Hovorka

PRAHA — Pět bodů za tři branky a dvě nahrávky nasbíral ve čtyřech utkáních za Pardubice útočník Marek Hovorka, jenž na východ Čech přišel z Admiralu Vladivostok. Své dvě branky vstřelil v pátek na sparťanském ledě.

„Každé vítězství potěší, o to víc na Spartě. Byla tady velmi dobrá atmosféra, hodně lidí. Oba tábory fanoušků udělaly super prostředí, děkujeme těm našim, že přijeli. Náš kvalitní výkon byl podložený touhle kulisou,“ užíval si zkušený útočník.

Marek Hovorka vstřelil druhý a třetí gól Pardubic. „Vyšlo mi to, no. Dal jsem dva samostatné nájezdy, u toho prvního Marek Trončinský skvěle otočil hru a Tomáš Rolinek mi to dal do jízdy. Při tom druhém Rolas puk vyhazoval z naší třetiny, trochu se štěstím se mi to odrazilo zase do pohybu a dopadlo to dobře,“ usmíval se.

A druhá trefa? Od zadního mantinelu po předchozím nepovedeném nájezdu. „Chtěl jsem střílet do víka, ale nesedla mi střela a byla z toho jenom rána do betonu. Pak jsem si puk ještě přikopl a viděl, že gólman je mimo branku. V duchu jsem si řekl, že mu to zkusím dát o zadek. No a povedlo se,“ řekl pro klubový YouTube kanál.