19.12.2018
Jan Hrabal

Pardubický útok vyztuží Marek Hovorka

PARDUBICE — Hokejové Pardubice hlásí posilu do svých ofenzivních řad. Novou tváří útoku Dynama je forvard Marek Hovorka, který se může pochlubit řadou mezinárodních zkušeností.

„Marek Hovorka ukončil své působení v Admiralu Vladivostok a jsem rád, že jej můžeme přivítat v naší organizaci. Získáváme rychlého útočníka se střeleckým potenciálem,“ řekl předseda představenstva a generální manažer Dušan Salfický.

Rodák z Dubnice nad Váhom přijel do Pardubic je se svým novým týmem od pondělí, ve středu se podařilo transfer dotáhnout. „Když se toto jméno objevilo na trhu, tak jsme po konzultaci s trenéry neváhali jej k nám přivést. Jsme rádi, že jsme jej získali,“ doplnil k jeho příchodu šéf klubu s tím, že dohoda je uzavřená do konce letošní sezony s možností opce.

„Dynamo již delší dobu komunikovalo s mým agentem o případné spolupráci. Skončil jsem v Rusku, pak se to během deseti dnů upeklo. V kontaktu jsme byli v delším kontaktu. Mé první dojmy jsou pozitivní. Kluci nemají přes současné umístění hlavy dole, to je důležité. V Pardubicích se mi hrálo vždy dobře, svému novému týmu chci hlavně střelecky pomoci,“ řekl čtyřiatřicetiletý útočník.

Marek Hovorka

  • Post: útočník
  • Datum narození: 8. října 1984
  • Výška: 178 cm
  • Hmotnost: 82 kg
  • Držení hole: pravé