18.12.2018
Jan Hrabal

Do sestavy Dynama se vrací Marek Trončinský

PARDUBICE — Hokejové Pardubice se budou moci v dalších utkáních opět spolehnout na služby zadáka Marka Trončinského. Třicetiletý obránce byl před necelým měsícem uvolněn z kádru, nyní je opět jeho členem.

„Marek řešil nabídky ze zahraničí, které nakonec nedopadly. Během té doby trénoval s naším juniorským týmem. V průběhu posledních dní jsme se po dohodě s novými trenéry a podpisem dodatku smlouvy dnes v poledne rozhodli pro jeho návrat do sestavy. Věříme, že Marek naváže hlavně na své loňské výkony a bude naší oporou,“ řekl předseda představenstva a generální manažer Dušan Salfický.

„Ještě před mým příchodem byl Marek uvolněn z kádru. V průběhu reprezentační přestávky jsme řešili příchod českého beka jeho herních kvalit, což se bohužel nepodařilo zrealizovat. Po domluvě v realizačním týmu a i po konzultaci s kapitánem mužstva jsme zpět zapracovali Marka do naší sestavy. Jsem přesvědčený o jeho hokejových kvalitách, domluvili jsme se na pravidlech jeho působení v týmu, písemně s nimi souhlasil. Marek je ofenzivní tvořivý bek do přesilovky, jsem přesvědčený, že nám může výrazně pomoci v obraně i v útoku,“ doplnil jej hlavní trenér Ladislav Lubina.