01.12.2018
Jan Hrabal

Peter Hamerlík: Těším se na neděli, chceme vyhrát!

PARDUBICE — Pokud půjde vše podle plánů, nastoupí hokejisté Dynama proti Olomouci s novým brankářem v zádech. V pátek v noci přicestoval na východ Čech Peter Hamerlík, s novým týmem absolvoval sobotní trénink a i on vyhlíží nedělní duel s Hanáky od 15.00 hodin.

V letošní sezoně nastoupil extraligový mistr z roku 2011 k deseti utkáním, z nich dvě byla v nejvyšší soutěži s průměrem 2,09 obdržené branky a úspěšností 92,31 %. „Každý sportovec chce hrát, má vytíženost v letošní sezoně byla minimální, hostování v Dynamu jsem přivítal. I já ze své strany udělal vše pro to, abych tu mohl být. Jsem rád, že se to podařilo,“ řekl ke svému prvnímu transferu v rámci české extraligy zkušený gólman.

„Nepřicházím do neznámého prostředí, zatím mi tu vše přijde velmi dobré. Teď je třeba, abychom to přenesli na led a vyhráli. To se dá změnit už jen třeba jedním střídáním, aby se k vám přiklonilo štěstí. Kluci udělají vše pro to, aby se to povedlo,“ pokračoval Peter Hamerlík.

Rodák z Myjavy by měl nastoupit do pardubické branky v nedělním střetnutí s Olomoucí. „Zde jsou výborní fanoušci, v čerstvé paměti mám loňské čtvrtfinále, v němž publikum hnalo domácí dopředu. Moc se na to těším! Teď mě zajímá jen to, abychom v neděli potěšili fanoušky vítězstvím. Udělám pro to maximum!“ nechal se slyšet v rozhovoru pro klubový YouTube kanál.