7.9.2007
Jan Hrabal

Dorost prvně vyhrál. Doma rozstřílel Jihlavu 7:0

Po dvou porážkách na venkovních stadionech si extraligoví dorostenci HC Pardubice připsali první vítězství. V dnešním odpoledním utkání porazili Duklu Jihlava jednoznačně 7:0. Dvě branky vstřelili Východočeši v přesilových hrách, jednu přidali z trestného střílení. Zítra od 16.00 hodin nastoupí v malé hale ČEZ Areny proti Třebíči.

Extraliga dorostu, 3. kolo, pátek 7.9.2007, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Dukla Jihlava

7:0
2:0, 2:0, 3:0
Branky a nahrávky: 6:20 Nosek, 9:15 Kubelka (Šafář), 24:14 Šafář (Havlík, Nosek), 24:44 Kubelka (Hemský, Beneš), 46:58 Světlík z trestného střílení, 47:44 Zavoral (Jetmar, Světlík), 57:54 Hemský (Nosek). Rozhodčí: Kubeš – Čížek, R. Prchal. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 40. Střely na branku: 36:22. Průběh utkání: 7:0.
Dynamo Pardubice: Štrof – Zdráhal, Vondráček, Havlík, Lenoch, Beneš, Čáp – Kindl, Zavoral, Šafář, Světlík, Kubelka, Jetmar, Hemský, Kapec, Nosek.
Dukla Jihlava: Klimeš (24:44 Šťastný) – Šidlík, Brychta, D. Musil, Cirhan, Hejl, Kolda, Randa, Kvasnička – Matějka, Kuřítko, Pěška, Malec, Zídek, Vysloužil, Zeman, Polcar.

Komentář

Pardubičtí dorostenci nastupovali do dnešního utkání po dvou porážkách na Moravě, před týdnem v pátek prohráli vysoko 1:7 v Opavě, o den později nestačili na Šumperk, kterému podlehli 4:5. Naopak jihlavská Dukla hrála v úvodu dorostenecké extraligy doma – v prvním kole nestačila na Karlovy Vary (4:8), ale ve druhém přehrála Kladno 6:4.

Východočeši nastoupili do utkání s černými páskami na rukávech dresů na uctění památky zesnulého Martina Čecha. Na začátku zápasu vyzval hlasatel hráče i diváky k uctění jeho památky minutou ticha.

Poměrně opatrný vstup do zápasu rozťala až 7. minuta, kdy Pardubice dostal do vedení Tomáš Nosek – 1:0. O další tři minuty později bylo v malé hale ČEZ Areny ještě veseleji, po gólovém zásahu Tomáše Kubelky – 2:0.

Pardubičtí byli lepším celkem i ve druhé třetině, v některých fázích jednoznačně přehrávali svého soupeře. Východočeši dokázali využít i přesilových her, zkraje prostředního dějství byli v krátkém sledu vykázáni za katr dva hostující borci a oba se vraceli předčasně.

Nejprve v čase 24:14 trefil Ladislav Havlík tyč, aby se k odraženému kotouči dostal Jan Šafář a potřetí jej dostal do jihlavské branky. A o přesně půl minuty později jihlavský brankář Martin Klimeš kapituloval. Po brejku v následné přesilovce pět na čtyři jej ze samostatného úniku překonal Tomáš Kubelka – 4:0. Hostujícího brankáře vystřídal Jiří Šťastný.

Domácí si v klidu hlídali vedení, dokázali zahrozit i při svém oslabení. Ve 47. minutě byl za předchozí faul (v oslabení domácích) na unikajícího Petra Beneše nařízeno trestné střílení, které bezpečně proměnil Jiří Světlík – 5:0.

Neutekla ani minuta a Pardubice zase navýšily své vedení. Parádní zakončení pod víko po přihrávce od Jana Jetmara prokázal při brejku dvou na jednoho Vojtěch Zavoral – 6:0.

Asi největší šanci alespoň na snížení rostoucího náskoku měli hosté v 54. minutě, kdy si jihlavský brankář Michael Polcar pěkně najel mezi kruhy a řádně prověřil pardubického brankáře Vojtěcha Štrofa.

Povedený zápas domácích zakončila sedmá branka v jihlavské síti po samostatném úniku Marka Hemského v předposlední minutě – 7:0.

Ohlasy po utkání

Jiří Fibiger (HC Pardubice): „Chtěli jsme vyhrát, ve dvou venkovních utkáních jsme inkasovali dvanáct branek, takže jsme se chtěli více zaměřit na obrannou činnost, abychom nedostali góly. Výsledek mě pochopitelně těší, v určitých fázích je ale předvedená hra těžká, upracovaná, někteří kluci jsou mladší, chybí tam lehkost. Jsme každopádně rádi za vysoké vítězství.“