28.11.2018
Jan Hrabal

Do Dynama přichází zkušený bek Juraj Mikuš

PARDUBICE — Hokejové Pardubice hlásí výraznou posilu do svých defenzivních řad. Již do čtvrtečního utkání nastoupí obránce Juraj Mikuš, který již absolvoval středeční trénink ve svém novém působišti.

Dynamo získává českého vicemistra z roku 2016, který reprezentoval Slovensko na zimní olympiádě v Pchjončchangu a na třech mistrovstvích světa. „Příchod Juraje Mikuše je pro nás velké plus. Chtěl bych poděkovat vedení klubu za realizaci příchodu tak kvalitní posily. Za sebe jsem velmi rád, náš tým potřebuje posílit a Juraj je osvědčeným hráčem,“ řekl hlavní trenér pardubických hokejistů Břetislav Kopřiva.

Zadák se zkušenostmi z AHL a KHL odehrál v české nejvyšší soutěži již 249 utkání, v nich vstřelil 23 branek a přidal 69 nahrávek. V hodnocení účasti na ledě má výborných 52 kladných bodů. „Juraj bude jistě přínosem v našem týmu. Plánujeme jeho zařazení do naší sestavy ve čtvrtek v Třinci, kde chceme hrát na šest obránců. Jeho vytížení bude veliké,“ pokračoval hlavní kouč Dynama.

Pardubická obrana zvedne svůj výškový průměr, Juraj Mikúš má 194 cm. „Skvěle bruslí i střílí. Je slovenským reprezentantem, přichází k nám opravdu kvalitní hráč. Očekáváme od něj zlepšení naší defenzívy,“ doplnil Břetislav Kopřiva.

Slovenský bek přichází na delší hostování. „Přebíráme Mikušovu smlouvu z Komety Brno se všemi náležitostmi s platností do 30. dubna 2020,“ informuje předseda představenstva a generální manažer Dušan Salfický s tím, že kádr opouští Marek Trončinský: „S Markem jsme ukončili spolupráci, v tuto chvíli řeší nabídky z jiných klubů. Děkujeme mu za jeho služby, pomohl nám zachránit extraligu a vloni i díky jeho produktivitě jsme dosáhli na šesté místo. Přejeme mu hodně štěstí v další kariéře.“

„Týden jsme s agentem řešil angažmá v jiném klubu, během úterý se vše domluvilo v Pardubicích. Brzy ráno jsem vyrazil z Brna a ihned s týmem potrénoval. První dojmy jsou veskrze dobré, jsem rád, že hned ve čtvrtek hrajeme v Třinci, nemohu se dočkat! V Brně mi to nevyšlo dle mých představ, nyní již vyhlížím novou pardubickou výzvu,“ řekl ke svému příchodu devětadvacetiletý obránce.

Juraj Mikuš

  • Post: obránce
  • Datum narození: 30. listopadu 1988
  • Výška: 194 cm
  • Hmotnost: 95 kg
  • Držení hole: levé