23.11.2018
Jan Hrabal

Ofenzívu Dynama vyztuží Jeremy Welsh

PARDUBICE — Dynamo vyrukuje na chomutovském ledě s novou tváří v útoku. S číslem 29 vyjede v červenobílém dresu útočník Jeremy Welsh, jehož Pardubice angažují na zkoušku. Třicetiletý zkušený centr přiletěl do České republiky ve čtvrtek večer, vedení klubu se podařilo během necelého dne vyřídit transfer kartu a další dokumenty s jeho příchodem.

„Přichází k nám komplexní hráč se zkušenostmi z NHL, kde nastoupil k 27 utkáním, dále odehrál téměř 300 zápasů v AHL. Podle informací, které jsme si ověřili, je kvalitním bruslařem s dobrým zakončením. Absolvoval s námi dopolední trénink, začlenil se do naší party a je připraven nastoupit v Chomutově,“ řekl sportovní manažer Dynama Pavel Marek.

Téměř dvoumetrový útočník vyhrál s Union College NCAA, nastoupil za tři týmy v NHL. Poslední dvě sezony hrál v německé nejvyšší soutěži, v 91 utkáních vstřelil 29 gólů a přidal 27 asistencí.

„Takhle svižně jsem přestoupil z Caroliny do Vancouveru, teď to bylo podobně rychlé. Ve čtvrtek večer jsem přijel do Pardubic, s týmem jsem potrénoval a odjel do Chomutova. Jsem rád, že se podařilo dotáhnout můj příchod legislativně a mohu hned večer hrát. Moc se na zápas těším!“ řekl Jeremy Welsh ke svému příchodu do Pardubic.

Jeremy Welsh

  • Post: útočník
  • Datum narození: 30. dubna 1988
  • Výška: 191 cm
  • Hmotnost: 95 kg
  • Držení hole: levé