21.11.2018
Český hokej

Rozhodnutí předsedy disciplinární komise

PARDUBICE — Předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík se na základě skutečností, uvedených v zápise o utkání, zabýval ve zkráceném řízení vstupem neoprávněné osoby do kabiny rozhodčích, k němuž došlo ve druhé přestávce utkání HC Dynamo Pardubice – HC Škoda Plzeň v pátek 16. listopadu 2018.

Vzhledem k tomu, že tak došlo k porušení Herního řádu Tipsport extraligy a neoprávněnou osobou byl předseda představenstva klubu Dušan Salfický, který po vstupu do kabiny vědomě vytvářel tlak na rozhodčí, potrestal předseda disciplinární komise ELH klub HC Dynamo Pardubice finanční pokutou ve výši 30 000 Kč.

„Udělenou pokutu přijímám a uvedenou částku uhradím,“ uvedl předseda představenstva a generální manažer Dušan Salfický.

Za vhazování předmětů na ledovou plochu v průběhu třetí třetiny stejného utkání uložil předseda disciplinární komise ELH – s přihlédnutím ke skutečnosti, že se tak stalo v probíhající sezóně poprvé a jednání fanoušků nemělo vliv na průběh utkání – klubu Napomenutí. Napomenutím potrestal předseda disciplinární komise ELH rovněž vhození kelímku piva na ledovou plochu ve třetí třetině zápasu HC Dynamo Pardubice – BK Mladá Boleslav v neděli 18. listopadu 2018. Zohlednil při tom, že událost neměla vliv na průběh utkání, které nemuselo být přerušeno, ani na zdraví nebo bezpečnost jeho účastníků.