30.10.2018
Jan Hrabal

ČSOB Pojišťovna ARENA vyhlíží páté univerzitní derby

PARDUBICE — Stále populárnější univerzitní sport si našel své místo i mezi fanoušky ledního hokeje ve východních Čechách. Obě univerzity v sousedních krajích se spolu utkají v nejkrásnější kolektivní hře, pátý vzájemný souboj hostí pardubická ČSOB Pojišťovna ARENA ve čtvrtek 13. prosince 2018 od 18.00 hodin.

Dosavadní bilance je příznivější 3:1 pro Univerzitu Hradec Králové. Využít domácího prostředí a snížit ji chce Univerzita Pardubice. „Univerzitní sport vnímáme jako důležitou součást akademického života a jsme rádi, že se můžeme připojit k této již tradiční akci. Věřím, že tentokrát se povede našim hokejistům vyhrát,“ řekl rektor Univerzity Pardubice Jiří Málek.

„Samozřejmě, že našemu týmu přeji výhru a také v ní věřím. Ale také si myslím, že daleko více tady jde o společnou sportovní zábavu a zpestření vztahů s univerzitou ze sousedního města. Když vyhrají Pardubice, tak jim rád pogratuluji,“ uvedl Kamil Kuča, rektor Univerzity Hradec Králové.

Úvodní vhazování provedou zástupci obou univerzit. Derby si nenechají ujít sportovní manažeři obou východočeských extraligových klubů, a to Pavel Marek za Pardubice a Jaroslav Bednář za Hradec Králové. I letošní třetí ročník by tak mělo divákům přinést další atraktivní podívanou. Po zápase je od 21.00 hodin připravena pro fanoušky afterpárty v Hobé Music Hall Pardubice.

Cena vstupenky na hokejové utkání je 100 korun a společná vstupenka na hokejové utkání i na afterpárty je za 170 korun. Pro studenty obou univerzit se prodávají lístky se slevou za 80 korun, resp. za 150 korun. Lístky lze zakoupit v online aplikaci na klubovém webu Dynama, zlevněné vstupenky pro vysokoškoláky také na Katedře tělovýchovy a sportu Univerzity Pardubice v Kunětické ulici, anebo ve studentském klubu Áčko v univerzitním kampusu v Pardubicích – Polabinách. Na Univerzitě Hradec Králové jsou k dostání v Centru služeb v budově A.

„Při loňském derby nám vítězství uteklo v první třetině, letos budeme bojovat, abychom využili domácí prostředí a dokázali porazit hokejisty Univerzity Hradec Králové,“ řekl k chystanému utkání kouč pardubického týmu Petr Filip, který zároveň vyučuje na Katedře tělovýchovy a sportu Univerzity Pardubice: „Doufáme, že štěstí bude letos stát při nás a dostaneme vítězný pohár z univerzitního derby do Pardubic.“

„Nejen studenti, ale i zaměstnanci univerzity se těší, že půjdou fandit našemu hokejovému týmu. Samozřejmě chceme vyhrát. Berou to jako společenskou meziuniverzitní záležitost. Myslím, že je dobře, když se takto společně s Univerzitou Pardubice dokážeme bavit a připravit takovou akci. Mezi Hradcem Králové a Pardubicemi byla vždy určitá rivalita. My však toto bereme jako sport a jsme rádi, že se obě univerzity dokáží společně pobavit i změřit síly,“ nechal se slyšet Adrián Agricola, hlavní trenér Univerzity Hradec Králové.

„Univerzitní derby naše vztahy se sousední univerzitou nerozděluje, ale naopak spojuje. Navíc, hokej je v Česku velmi populární a v Pardubicích obzvláště, tak jsem rád, že se tato tradice ujala nejenom v Praze, Brně a Ostravě, ale také v našem regionu,“ doplnil Jiří Málek.

Ceny vstupenek:

  • Utkání: 100 korun / 80 korun pro studenty
  • Afterpárty: 100 korun / 100 korun pro studenty
  • Balíček (utkání a afterpárty): 170 korun / 150 korun pro studenty

Program 5. Univerzitního derby, čtvrtek 13. prosince 2018:

  • 17.00 hodin: otevření ČSOB Pojišťovna ARENY
  • 18.00 hodin: začátek utkání Univerzita Pardubice – Univerzita Hradec Králové
  • 21.00 hodin: začátek afterpárty v Hobé Music Hall
  • po skončení afterpárty budou připraveny svozy do Hradce Králové