12.09.2018
Jan Hrabal

Dynamo chce pokračovat ve stabilizaci, cílem postup do play off a udržení nastaveného kurzu hospodaření

PARDUBICE — Hokejové Pardubice vyhlíží 69. sezonu v řadě v nejvyšší soutěži. V té předchozí dokázali přímo postoupit do čtvrtfinále play off, v němž v sedmizápasové sérii trápili pozdějšího vicemistra z Třince. I do nového ročníku Východočeši vstupují s pokorou a zároveň odhodláním. Mohou se spolehnout na fantastické příznivce, kteří opět skoupili tisícovky permanentek. Dynamo je tradičně silnou organizací, může se opřít o silné vlastníky, tím většinovým je město.

„Minulá sezona 2017/2018 byla úspěšná po sportovní a ekonomické stránce, skončila mírným ziskem. Majoritní akcionář, kterým je statutární město Pardubice, děkuje managementu klubu za odvedenou práci. Samozřejmě si naše poděkování zaslouží hráči, trenéři a celý realizační tým A mužstva,“ uvedl primátor statutárního města Pardubice a předseda dozorčí rady Martin Charvát. Dynamo odstartuje novou sezonu v pátek 14. září 2018 zajímavým duelem s Vítkovicemi.

Dynamo Pardubice je značka, která rozhodně přesahuje hranice města, nově do ČSOB Pojišťovna ARENY jezdí pravidelně řada fanoušků i ze vzdálenějšího, v minulém soutěžním ročníku ji navštívilo přes 230 tisíc diváků, čtyřikrát byla zcela vyprodána, v play off se mohla pochlubit průměrnou návštěvností 9927 diváků na jeden čtvrtfinálový souboj.

Vedení klubu věří, že doplnilo kádr tak, aby předvádělo atraktivní podívanou a postoupí do play off. Doplňme, že Dynamo se musí vyrovnat s některými odchody. „Všichni hokejisté, co tu jsou, chtějí pokračovat v budování naší značky. Tým jsme, věřím, vhodně doplnili. Pracujeme s podobným rozpočtem jako v minulém ročníku,“ nechal se slyšet předseda představenstva a generální manažer Dušan Salfický.

„Při doplňování týmu jsme se dívali spíše po mladších hráčích, kteří nám zapadnou do týmu. Ze zámoří se nám vrátil Vojtěch Budík, jenž byl hned povolán do reprezentace. Na Memoriálu Zbyňka Kusého na sebe výrazně upozornil Daniil Miromanov. V útoku se budeme nově spoléhat na Miloše Bubelu a Jana Mandáta. Příslibem je také angažování Matouše Kratochvila. Všichni hráči perfektně zapadli do naší party,“ navázal sportovní manažer Pavel Marek.

Miloš Holaň opět vsází na partu buldoků

Do své druhé úplné sezony v Pardubicích vstoupí Miloš Holaň v roli hlavního trenéra. Během letního období řešil hlavně zapracování nových tváří do týmu, s tím, aby se jeho svěřenci tak co nejlépe vyrovnali s některými odchody.

„Říká se, že každý hráč je nahraditelný a nově příchozí musí zacelit místa po odchozích. Nebude to jednoduché, protože nám v součtu odešlo třicet branek. Ukázala to i příprava, v její koncovce jsme nebyli tolik úspěšní. Jedním dechem ale dodávám, že hráčům věřím a že jim to tam bude padat. Nejsme ale v lehké situaci. Musíme vytvořit opravdu partu, která to potáhne. Já věřím, že kluci dají do naší hry srdce a chuť bojovat za Pardubice,“ řekl hlavní kouč Dynama.

Pardubičtí hokejisté mají za sebou velmi náročnou přípravu, v ní zvítězili dvakrát. „Výsledkově to nebylo dobré kromě utkání s Admiralem a Spartou. Herně to nebylo tak tragické jako výsledkově. Nehráli jsme nikdy ve vyloženě extraligové sestavě. Zjistili jsme, že naše achillova pata je proměňování šancí. Nepřikládám k přípravě obrovskou váhu, neboť se podívejme na minulý ročník. To jsme v srpnu skoro vše vyhráli a v říjnu jsme byli předposlední. Kéž by to nyní platilo ve vztahu k začátku sezony obráceně. Nechci přípravu zlehčovat, letos jsme hráli s opravdu těžkými soupeři, program byl extrémně náročný, co se týče síly protivníků. Taková prověrka byla cílená, ukázala, že musíme zapracovat na tom, kde nás bota tlačí, prohrajeme-li se silným soupeřem,“ prohlásil Miloš Holaň.

„Každý hráč by měl chtít vyhrát titul, to musí každému naskočit automaticky. Realita může být jiná, soutěž bude jistě velmi vyrovnaná, uvidíme, jak kdo složil kádr, chceme udělat předkolo, ale kdo budou ty čtyři mužstva, která pod sebe dostaneme? Nebude to jednoduché. Nejsem zastáncem velkých prohlášení, držím se hlavně pokory. Jako hráč i trenér chci vyhrávat, ale k titulu vede obrovsky dlouhá cesta. Byl bych rád, aby to kluci měli nastavené totožně a šli poctivě zápas od zápasu. Aby se pak mohli podívat do zrcadla, že to byla parádní sezona, když odloží brusle,“ doplnil směrem k novému ročníku.

Úspěšné pořádání memoriálu v modernější ČSOB Pojišťovna ARENĚ

Dynamo připravilo hokejovou lahůdku ještě před vypuknutím extraligové sezony. V srpnu se v Pardubicích konal první ročník Memoriálu Zbyňka Kusého. Během čtyř hracích dnů si do haly našlo cestu přes dvanáct tisíc fanoušků, až stotisícový záběr zaznamenal klubový YouTube kanál.

„Pustili jsme se do něčeho nového a chtěli jsme uspořádat turnaj, který bude kvalitně obsazen a stane se sportovně-společenskou událostí města i kraje v letních měsících. Jsem přesvědčený, že management klubu s týmem lidí okolo sebe odvedl skvělou práci, což nám potvrzují vesměs pozitivní ohlasy. Již přemýšlíme, jak turnaj v příštím roce vylepšit. Jsem moc rád, že jsme se do tohoto náročného projektu pustili a dokázali jsme, že Dynamo posouváme dopředu nejen sportovně, ale i společensky,“ podotkl Dušan Salfický, generální manažer klubu.

Velký zájem o permanentky

Dynamo ukončilo se závěrem srpna prodej permanentních vstupenek na novou sezonu. I přes mírné úpravy jejich cen směrem vzhůru po několika letech zaznamenal klub zvýšený zájem o ně. Jejich doprodej probíhá v rámci uzavírání obchodních smluv, dá se očekávat, že celkové číslo prodaných sezonních vstupenek překoná 4500.

„Podpory fanoušků si velmi vážíme. Jsme rádi, že naši příznivci ve velkém skoupili permanentní vstupenky, aby nám přišli fandit. Do nové sezony přicházíme s novinkou rozšíření možnosti prodeje vstupenek přes internet. Ty budou nově k mání na prodejních místech Sazka ticket v celé České republice, v omezené míře také na serveru Ticketportal,“ řekl člen představenstva a provozně-ekonomický manažer Ondřej Šebek s tím, že pokladny ČSOB Pojišťovna ARENY budou nově otevřeny pouze v den utkání.

Další změnou, kterou fanoušci jistě přivítají, je více zábavného programu během extraligových utkání. Již před prvním zápasem se mohou těšit na doprovodný program, o který se v prostranství před hlavním vchodem postará Rádio Černá Hora. Celý A tým se v úterý 11. září 2018 podepsal fanouškům na velké autogramiádě v centrále ČSOB Pojišťovny. Navštívily ji stovky příznivců Dynama.

Během zápasu se fanoušci mohou těšit i díky vstřícnému postoji partnerů klubu na zábavnější program na multifunkční obrazovce, který více vtáhne příznivce Dynama do atmosféry. Klub si po změně provozovatele kostky při extraligových utkáních na základě uskutečněného poptávkového řízení slibuje výrazný posun ke zvýšení atraktivity doprovodného programu. Novinkou jsou tzv. bílé mantinely, klub i touto formou děkuje partnerům za možnost uskutečnit tuto změnu.

Zajímavostí je, že výběr reprodukované hudby během předzápasového rozbruslení vybrali sami hokejisté A týmu. ČSOB Pojišťovna ARENA prošla během léta další úpravou, je vybavena novým moderním osvětlením, novým systémem pro videorozhodčího, hala je technicky připravena na tzv. trenérskou výzvu.

Dynamo chce do play off

Pardubice v minulém ročníku v porovnání s předchozími překročily svůj stín a byly označeny za jednoho z nejpříjemnějších překvapení Tipsport extraligy. To je ale již minulost. „Respekt a pokora musí zůstat na místě, věřím však, že jsme tým doplnili vhodně tak, aby pro nás přímý postup do čtvrtfinále nebyl nereálnou metou. Přeji si, ať se hráčům vyhýbají zranění, ať kluci hrají hokej, který se bude fanouškům samozřejmě ve spojení s výsledky líbit a ať máme plno. Lidé v Pardubicích a v jejich širokém okolí hokej milují a dokáží to svou podporou dát najevo. To je ohromně zavazující,“ řekl Dušan Salfický.

„Z mé pozice generálního manažera jsem přesvědčený, že celý klub, tedy sportovní, obchodní, marketingové oddělení a celá mládež, je připraven na další již 69. extraligovou sezonu v řadě. A tým do ní vstupuje s ne již tak pozměněným kádrem jako vloni. Rádi bychom hráli takový hokej, aby se fanoušci rádi vraceli na stadion a byli spokojeni s naší předvedenou hrou. Naším sportovním cílem je postup nejméně do předkola play off, tím ekonomickým udržet klub v kladných číslech jako se nám to podařilo v minulé sezoně,“ uzavřel předseda představenstva a generální manažer.