24.08.2007
Jan Hrabal, Petr Novák

Pardubice se přestěhovaly blíže Curychu, dnes hrají s ZSC Lions

AKTUALIZOVÁNO! Po jednodenní přestávce bez zápasu čeká dnes hokejisty HC Moeller Pardubice další utkání v rámci jejich švýcarského turné, které rámuje závěr přípravy na sezonu 2007/2008. Pardubičtí se včera kompletně přestěhovali z Yverdonu blíže k Česku do městečka Kussnachtu am Rigi, který leží zhruba padesát kilometrů od Curychu. Právě s týmem Lvů z největšího švýcarského města dnes český vicemistr od 19.30 hodin změří své síly. V brance Pardubic nastoupí Vladislav Koutský, který dočasně v pardubickém týmu nahrazuje zraněného Martina Růžičku.

Z utkání přineseme změny stavu!

Miloš Říha
„Chceme pokračovat ve výkonech, které tady předvádíme. Netvrdím sice, že jsou výsledky optimální, ale podle mého názoru předvedená hra neodpovídá konečným výsledkům. V každém utkání jsme byli minimálně po tři čtvrtiny zápasu lepší, ale nedáváme góly. Pokud se nám podaří zlepšit koncovku, tak věřím, že mužstvo dobrý výsledek uhraje. Na turnaji ale sledujeme jiné cíle. Chceme dotáhnou sestavu do ideálního stavu, chceme mužstvo připravit na to, že se první čtvrtina základní části bude hrát na venkovních hřištích. Od toho se odvíjí taktika, kterou na turnaji mužstvu určujeme. V dnešním utkání nastoupí do branky Vladislav Koutský.“

——› Miloš Říha
Předevčírem sehráli Východočeši další přípravný zápas. Se Servette Ženeva po tuhém a ostrém boji prohráli 2:4. Náročné utkání mělo hodně daleko do přátelského utkání před sezonou. Prohlášení, že místní týmy nikomu nic lacino nedarují, opravdu jsou na místě.

Po středečním utkání se Pardubičtí navečeřeli, aby včerejší den pořádně uvolnili namáhaným tělům. „Jsme v lázeňském městě. Kluci hodinu rehabilitovali v termálních lázních,“ sděluje trenér Miloš Říha.

Poté následoval dvousetkilometrový přesun do Kussnachtu am Rigi, kde Moeller rozbalil svůj druhý základní tábor. Toto téměř dvanáctitisícové město leží u Lucernského jezera, které leží mezi švýcarskými kantony: Lucern, Lucern, Unterwalden (dnes rozdělený na Nidwalden a Obwalden), Schwyz a Uri.

Už včera večer absolvovali hráči další trénink ve svém novém „domovu“. Dnes dopoledne na ně čeká další příprava na ledě a poté odjezd do Curychu, kde se od půl osmé večer střetnou s celkem ZSC Lions.

K pardubické výpravě se již připojil gólman Vladislav Koutský, který dočasně nahradí v týmu HC Moeller Pardubice Martina Růžičku, jenž si na středečním dopoledním tréninku při rozcvičce podvrtl kotník.

Pardubické nečeká žádný lehký protivník – ZSC Lions Curych. Po základní části minulé sezony byl osmý s bilancí 22 vítězství (z toho 9 v prodloužení) a 22 porážek (3 v prodloužení). V play off ale Lvi statečně vzdorovali pozdějšímu vítězi HC Davos. Ten vyhrál až 4:3 na zápasy, když prohrával 0:2 a 1:3 na utkání.

Lions Curych se rovněž může pyšnit solidním diváckým zázemím, v základní části chodilo do Hallenstadionu průměrně 6591 diváků, ale v play off se toto číslo zvýšilo na 10 182. Kapacita curyšské haly činí 10 660 míst, která jsou pouze k sezení. Dnešní přípravný duel bude ale odehrán na stadionu KEBO Oerlikon ve čtvrti Neudorf.

V kádru působí ze známějších jmen finský brankář Ari Sulander, v týmu jsou tři Slováci: obránce Radoslav Suchý a útočník Rastislav Pavlikovský. Na střídačce působí německo–kanadská dvojice Harold Kreis – Dave Chambers.

Představení soupeře

ZSC Lions CurychOficiální název klubu: ZSC Lions Zürich
Adresa: Siewerdtstrasse 105, Postfach, 8050 Zürich

Internetové stránky: www.zsc-lions.ch
E-mail: info@zsclions.ch
Telefon, fax: +41 443 172 070, +41 443 172 071

Rok založení klubu: 1930
Klubové barvy: červená, bílá a modrá
Kapacita stadionu: 10 660 míst (vše k sezení)
Mistr ligy: pětkrát (1935/1936, 1948/1949, 1960/1961, 1999/2000 a 2000/2001)

Prezident klubu: Walter Frey
Viceprezident klubu: Peter Spuhler

Trenér: Harold Kreis
Asistent trenéra: Dave Chambers