19.08.2018
Jan Hrabal

Morální a psychická výhra, radoval se Miloš Holaň

PARDUBICE — V závěrečném utkání Memoriálu Zbyňka Kusého se hokejisté Pardubic mohli radovat z vítězství. V souboji s Admiralem Vladivostok nejprve dotahovali dvoubrankové manko, aby nakonec účastníka KHL zdolali 4:3 a poté 2:1 v samostatných nájezdech, po nichž se posunuli na celkové druhé místo v turnaji.

„Morálně a psychicky jsme získali veledůležité vítězství. Za deset dnů jsme sehráli šest těžkých utkání, které jsme tahali o gól v polepené sestavě. Musím kluky pochválit, že to zvládli přes nepříznivý stav 0:2. V první třetině jsme měli střely 24:16, hrajeme u nich ve třetině, uděláme chybu a dostaneme branku. Morální síla týmu se ukázala a dovedla zápas do vítězného konce, což nám dříve chybělo. Na jednu stranu důležité vítězství, na druhou stranu s dodatkem: ‚Hoši, pozor!‘“ řekl po skončení nedělního duelu hlavní trenér Miloš Holaň.

32:44, 33:23, 33:47 a 35:33. To jsou časy branek Dynama a svižný obrat z 0:2 na 4:2. „Konečně nám to tam napadalo, že jsme se mohli radovat a otočit výsledek. Tato pasáž nám dala trochu klidu,“ zaradoval se hlavní kouč Východočechů a pokračoval: „My jsme si říkali, že když se nám nedaří dotáhnout pohledné akce, tak musíme gól dokopat. Nemohu si stěžovat na nedostatek střelby, v každém utkání jsme pálili nejméně třicetkrát, to je fantazie. Ale nebyli jsme produktivní, v závěrečném utkání jsme dostali odměnu za naši pracovitost a víru.“

Pardubičtí hokejisté podle něj sehráli tři herně povedené zápasy ve čtyřech dnech. „S hrou jsem byl spokojený, prohry jsme vnímali, já se nechtěl pouštět do hlubokých analýz, protože jsem týmu věřil a vím, jak pracuje v trénincích. Někdy to bylo o štěstí, v předchozích zápasech jsme neproměnili stoprocentní šance, Admiralu jsme vsítili i šťastnější branky… Je to zásluha, že jsme tvrdě pracovali,“ řekl Miloš Holaň.

„Program byl velmi náročný, hráči dostali dva dny volna, ať si odpočineme od sebe i od velké zátěže. Máme tři hráče na reprezentačních srazech, mužstvo si odpočine, od pondělí dalšího týdne již budeme trénovat přímo na extraligu,“ pokračoval pro klubový YouTube kanál.