22.08.2007
Jan Hrabal, Petr Novák

Po dvou letech tentýž soupeř: Pardubice hrají se Servette Ženeva

Včera remizovali s Bielem, dnes čeká na hokejisty HC Moeller Pardubice další přípravné utkání na novou sezonu. V Yverdonu změří český vicemistr od 20.15 hodin síly se Servette Ženeva. Pro Východočechy se nejedná o zcela o neznámého soupeře, před dvěma roky v rámci turnaje Hockeyades ve Vallé de Joux prohráli s tímto účastníkem nejvyšší švýcarské soutěže 3:4. Nyní proti němu nastoupí zhruba dvacet dva hodin od sehrání posledního zápasu.

Z utkání přineseme změny stavu!

Ve včerejším duelu, který odstartoval švýcarské turné, remizovali Pardubičtí s Bielem. Vedli 1:0 a 2:1, ale nakonec museli dobýt remízu 3:3. Trenér Miloš Říha si ale zápas pochvaloval a totéž očekává od dnešního duelu se Servette Ženeva.

„Proti Bielu měla jedna pětka volno plus dva hráči z páté pětky, čili dohromady sedělo sedm hokejistů. Proti Ženevě uděláme obměnu, abychom hráče obměnili. Očekávám kvalitní utkání, bude to ve vysokém tempu a my tím řádně prověříme naše hráče,“ prohlásil trenér HC Moeller Pardubice.

Po včerejším utkání se Pardubičtí v Bielu navečeřeli a pak odjeli zpět do svého základního tábora v Yverdonu. Zde absolvovali dnes od 10.00 do 11.00 trénink a přípravu na dnešní večerní duel.

Servette Ženeva v loňském ročníku nejvyšší soutěže skončila sedmá s takřka vyrovnaným počtem vítězství a porážek. Ve čtvrtfinále play off ale vypadla 1:4 na zápasy s pozdějším finalistou Bernem.

„Máme zprávy, že postupuje v našem turné od řekněme papírově nejslabšího k nejsilnějšímu soupeři. Věřím, že se kvalita projeví a my budeme hrát ještě lépe,“ doplnil Miloš Říha.

I pro Ženevu se jedná o další z přípravných zápasů na novou sezonu. Ženevané prozatím zaznamenali dvě výhry (doma nad Grenoblem 4:1 a ve Fribourgu 4:3) a dvě porážky (v Lausanne 4:5 a v Luganu 4:8).

Poslední vzájemný zápas

Turnaj Hockeyades, utkání o 3. místo, 21. srpna 2005:
HC MOELLER PARDUBICE – HC SERVETTE ŽENEVA 3:4 (0:1, 1:1, 2:2).
Branky a nahrávky:
23. Průcha, 47. Klouda (Tvrdík), 52. Kolář (Korhoň) – 2. Romy, 27. Savary (Chiriayev), 47. Déruns (Horak, Sarault), 51. Sarault (Chiriayev, Grošek). Vyloučení: 9:10. Diváci: 300. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:4, 3:4.
HC Moeller Pardubice: Lašák – Novotný, Kántor, Čáslava, Mudroch, Vágner, Kolář II, Linhart, Snopek – Korhoň, Mikeska, Kolář – Šeda, Koukal, Průcha – J. Procházka, Rolinek, Cetkovský – Klouda, Lubina, Blažek.
HC Servette Ženeva: Pavoni – Mercier, Bezina, Gobbi, Chiriayev, Rytz, Horak, Snell, Breitbach – Aquino, Grošek, Hlaváč – Sarault, Romy, Déruns – Rivera, Fedulov, Savary – Augsburger, Bernheim, Knöpfli.

Představení soupeře

Servette ŽenevaOficiální název klubu: Hockey-Club Servette Genève
Adresa:Chemin de la Gravière 4, 1227 Les Acacias

Internetové stránky: www.geneva-hockey.ch
E-mail: info@gshc.ch
Telefon, fax: +41 223 383 000, +41 223 383 001

Rok založení klubu: 1905
Klubové barvy: fialová, žlutá a bílá
Kapacita stadionu: 7770 míst (z toho 5270 k sezení)
Mistr ligy: nikdy

Prezident klubu: Hugh Quennec
Generální manažer: Chris McSorley

Trenér: Chris McSorley
Asistent trenéra: Hans Kossmann