03.08.2018
Jan Hrabal

Vojtěch Budík: Nejdřív práce dozadu, pak podpora útoku

PARDUBICE — Odchovanec Vojtěch Budík se po třech letech v zámoří vrátil do mateřských Pardubic a nyní bojuje o svou nejlepší pozici v A týmu. Ve čtvrtečním souboji s Mladou Boleslaví svižnými pasy podporoval útok v prodloužení dokonce skóroval výstavní ranou od modré.

„Podle mě jsme sehráli lepší utkání jak proti Liberci. Možná jsme měli méně šancí, ale hráli jsme lépe a zodpovědněji. Byl to týmovější výkon včetně hry dozadu. Kotouče nám rychleji chodily, je škoda, že se nám nedaří v koncovce, nevyužíváme naše šance. Na tom musíme zapracovat,“ řekl po skončení třetího přípravného utkání obránce Vojtěch Budík.

Svůj gól vstřelil v domluveném nastavení – jeho rána od modré zapadla do mladoboleslavské branky. „Jsem rád, že mi to tam spadlo. Ve dvou utkáních jsme neskórovali v základní hrací době, vyšlo nám to až v nastavení. Mám hned lepší pocit, navíc jsem se takto prosadil po více než třech letech na domácím ledě. Jsem rád, že má trefa pomohla k výhře v prodloužení a že jsme urvali i nájezdy,“ spokojeně konstatoval.

„Je neskutečný pocit, že jsem zpátky v Pardubicích, kde jsem odmala vyrůstal a dělal své první hokejové krůčky. Jsem rád za šanci, kterou dostávám. Chci se o ni poprat, vždy budu dělat vše pro to, abychom vyhrávali, budu týmový a snažit se maximálně pomáhat. Budeme rádi, když nás fanoušci poženou a nám se i díky nim bude dařit,“ pokračoval pro klubový YouTube kanál.