31.07.2018
Jan Hrabal

Miloš Holaň: I za sedmnáct minut jsem si udělal obrázek

PARDUBICE — Pouze 1012 sekund trvalo přípravné utkání hokejistů Dynama s Avtomobilistem Jekatěrinburg. Východočeši se po roce střetli s týmem z Kontinentální hokejové ligy, za stavu 2:0 pro celek, který byl v Chomutově na soustředění, zůstal duel nedohrán z důvodu zranění Alexandra Torčeňuka.

„Je to pro nás komplikace, chtěl jsem vidět v akci jiné hráče oproti čtvrtečnímu s Libercem. Je to sport, Avtomobilist se rozhodl pro ukončení zápasu, a tak jsme nepokračovali. Neměli jsme možnost s nimi komunikovat o možnosti duel dohrát,“ řekl po skončení nedohraného utkání hlavní trenér Dynama Miloš Holaň.

Zápas měl stanovený start v netradičních 13.00 hodin. „Jeli jsme sem tři hodiny, tatáž cesta nás čeká zpět. Je to nepříjemná situace, těžko říci, jak bych se zachoval, kdyby se bohužel něco podobného stalo mému týmu. Aspoň, že smutný moment nevznikl naším zaviněním, hráč si přivedl zranění sám. My jsme v tom nevinně,“ nechal se slyšet šéf pardubické střídačky.

Moment v čase 16:52 viděl následovně: „Nastřelený kotouč, hráč jej dojížděl, vystřelil z rohu, ztratil balanc a nepříjemně hlavou a zády narazil do mantinelu. Z této smolné kombinace si přivodil zranění.“

Duel tak skončil za stavu 2:0 pro ruský tým. „Byli jsme pomalí, Jekatěrinburg nám ukázal sílu v pohotovosti zakončení, my jsme si také vytvářeli šance, ale tato vlastnost spolu s rychlostí nám chyběly. Vnímal jsem tuto prověrku se silným soupeřem jako prospěšnou. Je škoda, že jsme duel nedohráli, zápas by nám více ukázal, na co bychom se měli zaměřit v tréninkových jednotkách. I tak jsem si udělal za sedmnáct minut obrázek,“ prohlásil Miloš Holaň.

Dynamo pokračuje v tvrdých trénincích na novou sezonu. „Srovnám-li své záznamy s loňskými, tak letošní příprava je tvrdší. Prvních čtrnáct dnů, co jsme měli, bylo velmi náročných. Nyní pokračujeme v loňském rytmu, do něhož patří i přípravná utkání. Letos nemáme tak rozsáhlý try out jako vloni, o to více máme času na sehrání jednotlivých pětek,“ nechal se slyšet.

„Jsme šťastní za to, co se nám vloni podařilo. Uvědomme si, jakou souhrou i štěstím jsme postoupili do šestky, kdy nám pomohly Vítkovice brankou v oslabení v prodloužení s Libercem… Sezona byla úspěšná, jsme za to rádi, rozpočet se nám nenavýšil, pracujeme s tím, co máme. Sami jsme v očekávání, jak sezona bude vypadat,“ doplnil Miloš Holaň.