23.07.2018
Jan Hrabal

Dynamo trénuje v šesti pětkách

PARDUBICE — Hokejisté Pardubic se naplno připravují na 69. sezonu v nejvyšší soutěži v řadě. Východočeši mají pro nejbližší dny naplánovaný náročný program: makají dvoufázově, ve čtvrtek je čeká první přípravné utkání. Trenérský štáb má k dispozici široký kádr, v němž je čtveřice hráčů na zkoušku.

„Začali jsme minulý týden, kdy jsme měli dvoufázové tréninky. Připravili jsme pro hráče minisoustředění, chceme, aby hráči byli více pospolu, proto jsme zvolili tvrdší náběhovou část. Nyní pokračujeme v podobném tempu dále,“ řekl hlavní trenér pardubických hokejistů Miloš Holaň.

Široký tým trénuje dopoledne na dvě party. „Máme k dispozici šest pětek, hráči si postupně zvykli na novou výstroj, tréninky už mají svižné tempo. Odpoledne máme spíše herní tréninky, abychom hráči viděli v zatížení a v myšlenkách s ohledem na skládání jednotlivých formací. Od pondělí trénujeme tak, jak budeme hrát čtvrteční utkání s Libercem,“ nechal se slyšet.

„Spousta hráčů měla individuální přípravu, nyní jsme všichni spolu. Je dobré, že jsme se sjeli kromě Sachy Treilleho, který přicestoval později, ještě vyhlížíme příjezd Tye Wisharta. Ten by se měl připojit ve čtvrtek večer,“ pokračoval Miloš Holaň.

Nadále pokračuje náročný program, v jehož rámci si hráči opravdu hrábnou. „Původně jsme plánovali pouze týdenní soustředění, ale nakonec jej protáhneme na dva a vyvrcholí čtvrtečním přípravným utkáním s Libercem v malé hale ČSOB Pojišťovna ARENY. Hráči dostanou opravdu pořádně zabrat. Věřím, že se to osvědčí. Utkání odehrajeme v plném zátahu, chci hráče poznat v únavě, kdy jsou i zatavení. Páteční trénink bude již pouze dopolední,“ plánoval Miloš Holaň.

„Jedeme klasický model, kdy dopoledne trénujeme na dvě skupiny: první je v posilovně, druhá na ledě a po hodině se obě prohodí. Odpoledne před tréninkem máme taktickou přípravu, pak máme čtyřicet minut na jejich provedení, úpravu ledové plochy a znovu hra,“ prohlásil.

A tým Dynama vede takřka stejný realizační tým, jeho novou tváří je Adam Svoboda, jenž nově trénuje brankáře. „Adam chce pracovat, to je velké pozitivum a dobrým signálem. Kluci jej znají, je vždy pro dobrou náladu, nyní je třeba se v hlavě přehodit, že je trenérem, nikoliv hráčem. Odstup a respekt ohledně tréninků a přístupu k hráčům je třeba mít. Věřím, že najedeme na společnou notu,“ poznamenal Miloš Holaň.

V kádru má k dispozici čtyři hokejisty na zkoušku – obránce Huga Galleta a útočníky Dalibora Bortňáka, Matouše Kratochvíla a Tomáše Vrancovského. „Máme domluvu s hráči na měsíc, může se stát, že tuto smlouvu ukončíme dříve, nebo naopak protáhneme. Někteří kluci se jeví velmi dobře…“ uvedl hlavní trenér Dynama.

První přípravné utkání sehrají hokejisté Pardubic již v tento čtvrtek, kdy od 17.00 hodin hostí v malé hale ČSOB Pojišťovna ARENY celek Liberce. Lístky v cenách 20 nebo 50 korun na tento duel jsou k mání v aplikaci ONLINE VSTUPENKY a na pokladnách haly.

„V úvodních přípravných utkáních nasadíme hlavně hráče na zkoušku, ti zkušenější budou mít spíše volno. Chceme, aby se ukázali ti, kteří jsou noví a ti, kteří bojují o místo v sestavě. Chci využít maximálně Ondřeje Kacetla a Milana Kloučka. Konkurence je potřeba, ať se kluci poperou o svůj post. Mám v hlavě plán, zároveň vnímám, že Milan byl draftován, má velké ambice a ty by měly být vidět již v přípravě,“ doplnil Miloš Holaň.

Sestava Dynama na pondělním tréninku

První skupina
Brankáři: Ondřej Kacetl a Milan Klouček.
„Modří“: Daniil Miromanov, Josef Hrabal – Dalibor Bortňák, Miloš Bubela, Sacha Treille.
„Bílí“: Vojtěch Budík, Marek Trončinský – Tomáš Vracovský, Matouš Kratochvíl, Ondřej Machala.
„Červení“: Rhett Holland, Hugo Gallet ­– Jan Mandát, Patrik Poulíček, Jordann Perret.

Druhá skupina
Brankáři: Oliver Štěpánek a Tomáš Vlk.
 „Černí“: Karel Nedbal, Petr Čáslava – Tomáš Vondráček, Antonín Dušek, Denis Kusý.
„Žlutí“: Martin Bučko, Marek Voženílek – Petr Sýkora, Rostislav Marosz, Tomáš Rolinek.
„Zelení“: Daniil Miromanov, Hugo Gallet ­– Michael Špaček, Petr Antoníček, Ondřej Machala.

Fotogalerie