15.07.2018
Jan Hrabal

S Dynamem vyjede na led čtveřice hráčů na zkoušku

PARDUBICE — AKTUALIZOVÁNO! Velmi úspěšný byl try out v přípravě na minulou sezonu, v níž Dynamo dokázalo přímo postoupit do čtvrtfinále play off. Vedení klubu se po zralé úvaze rozhodlo navázat na tento model první fáze přípravy na ledě a také nabídnout místo na zkoušku vybraným hráčům. Tuto možnost využije čtveřice hokejistů – jeden obránce a tři útočníci.

„Velký try out jako vloni nebude. Chci tým stabilizovat. Ale nikdy nevíte, kdo se kdy objeví a překvapí. Chceme tím vytvořit tlak na současné hráče. Přijdou kluci, které jsme skautovali, chceme si je otestovat. Je možné, že u nás zůstanou, mohou začít někde jinde a být v našem portfoliu, uvidíme…“ prohlásil předseda představenstva a generální manažer Dušan Salfický.

Pokud uspěje perspektivní obránce Hugo Gallet, rozšíří se francouzská minikolonie v pardubické kabině. Jedenadvacetiletý zadák vyhrál ve Francii dorostenecké a juniorské tituly, má zkušenosti ze zámoří, v roce 2016 se stal juniorským mistrem světa Divize 1B. Hugo Gallet hrál v minulých dvou sezonách v juniorce TPS Turku, startoval na posledním mistrovství světa, na něm si připsal asistenci.

Druhým obráncem, který měl zabojovat o smlouvu v Dynamu, byl slovinský zadák Jurij Repe, jenž v letech 2009 až 2012 působil v třinecké mládeži a proto je v extralize považován za českého hráče. V posledních třech sezonách oblékal dres kladenských Rytířů. Třiadvacetiletý bek hrál na předposledním světového šampionátů a na nedávné zimní olympiádě v Koreji. Ve druhé české nejvyšší soutěži nastoupil k 178 utkáním, vstřelil v nich 10 branek a přidal 33 nahrávek, v bilanci účasti na ledě se může pochlubit 43 kladnými body. „Jurij nám těsně před začátkem try outu oznámil, že dá přednost jiné zahraniční nabídce, tedy do našeho kempu nenastoupí. Přejeme mu mnoho štěstí,“ informoval Dušan Salfický.

Třetím hráčem ze zahraničí, který okusí své štěstí u Zelené brány, je forvard Dalibor Bortňák, jenž v Česku působil v Liberci a v Benátkách nad Jizerou. Za Bílé Tygry nastupoval již v dorostu, v Tipsport extralize oblékl modrobílý dres v 61 utkáních, skóroval pětkrát, navrch přidal sedm asistencí. Sedmadvacetiletý centr je členem širšího kádru slovenské reprezentace, v minulém ročníku pomohl 14 body (7+7) Banské Bystrici k zisku mistrovského titulu.

Zkušenosti z nejvyšší soutěže má Tomáš Vracovský, jenž pochází ze západu Čech. Dvacetiletý útočník pravidelně působil v mládežnických reprezentacích, v nejvyšší soutěži odehrál dosud 21 utkání s bilancí 2+1. V předminulém ročníku se mohl radovat ze zisku juniorského titulu, za Plzeň tehdy vstřelil 30 branek, na dalších 35 nahrál, a to v 49 zápasech.

Pokud se do kádru Dynama probojuje Matouš Kratochvíl, bude se 199 centimetry jeho nejvyšším členem. Takřka metrákový útočník zatím odehrál v Tipsport extralize 13 utkání, a to ve zlínském týmu, jinak pravidelně nastupuje za Přerov, kterému před třemi lety pomohl k postupu do WSM ligy.