23.06.2018
Jan Hrabal

Ne dva, ale tři. Draftován byl také brankář Milan Klouček!

DALLAS / PARDUBICE — Tři hokejisté z celkových jedenácti českých, kteří byli letos draftováni do NHL, prošli pardubickou mládeží. Na Filipa Zadinu s Martinem Kautem navázal talentovaný brankář Milan Klouček, jenž uspěl v sedmém kole, kdy na něj ukázala organizace Nashville Predators. Pro celý pardubický hokej je letošní draft skvělým vysvědčením práce s mládeží.

Milan Klouček se narodil v Hradci Králové, je odchovancem pardubického hokeje, nikdy nepřestoupil do jiného klubu. Může se pochlubit tím, že chytal za všechny mládežnické reprezentační výběry. V české nejvyšší soutěži nastoupil dosud k 18 utkáním, výrazně na sebe upozornil v deseti z nich v minulém ročníku, kdy Dynamu pomohl k šesti výhrám, které podpořil průměrem 2,25 obdržené branky na zápas při úspěšnosti 92,48 procenta a dvěma vychytaným čistým kontům.

„Draft jsem sledoval, potěšilo mě, že naši kluci Filip Zadina a Martin Kaut uspěli hned v prvním kole, zaslouží si pořádnou gratulaci. Mám velikou radost, že jsem uspěl i já a chtěl bych poděkovat organizaci Nashville Predators za projevenou důvěru. Budu nadále tvrdě pracovat a třeba se mi jednou poštěstí, abych si splnil svůj sen,“ pověděl dvacetiletý brankář poté, co v Dallasu zaznělo jeho jméno.